Multe intervenții ale pompierilor din Teleorman

În ultimele două zile, 59 de misiuni în ajutorul cetățenilor. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman desfășoară permanent activități orientate spre siguranța cetățenilor, pe cele două componente specifice, prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

În ultimele 48 de ore, echipajele profesioniste ale unității noastre au participat la un număr de 59 de intervenții. Au fost 47 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave. 5 incendii, dintre care 4 izbucnite din cauza coșului de fum, la locuințele unor cetățeni din localitățile Calomfirești, Roșiorii de Vede, Cârlomanu (com. Putineiu) și Bragadiru, iar unul din cauza unui scurtcircuit electric produs la un prelungitor defect, într-o locuință din orașul Zimnicea. Cele cinci incendii au fost stinse cu ajutorul autospecialelor de lucru cu apă și spumă din dotarea subunităților de intervenție în limitele găsite, fără a fi înregistrate pierderi de vieți omenești.

Pentru prevenirea unor evenimente asemănătoare, salvatorii teleormăneni vă recomandă să verificați și curățați periodic coșurile de evacuare a fumului de funingine și să evitați introducerea, în coșuri și burlane, a elementelor combustibile ale acoperișului sau planșeului.

Au fost 2 accidente rutiere, produse pe DJ 504, pe raza localităților Lăceni și Alexandria, în urma cărora au rezultat 5 victime. Pompierii militari împreună cu personalul celorlalte instituții abilitate în gestionarea acestor situații de urgență au intervenit pentru descarcerare victimelor, acordarea primului ajutor și transportarea lor la spital, sablarea carosabilului și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

O intervenție în sprijinul echipajului medical al SAJ Teleorman pentru preluarea unei persoane supraponderale, cu probleme de sănătate și transportarea la spital. 2 misiuni de transport și prelevare probe COVID-19 împreună cu personalul SAJ Teleorman. Un transport persoane suspecte/confirmate cu virusul SARS CoV-2 către unitățile spitalicești din județ. O misiune de transport și distribuire materiale sanitare către unitățile medicale din județul Teleorman.

Activități de informare a cetățenilor

Pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu noul coronavirus, personalul structurilor de intervenție a continuat acțiunile de informare a cetățenilor, efectuând 15 misiuni în zonele cu aflux de persoane pentru difuzarea mesajelor audio care cuprind reguli de protecție și prevenire a răspândirii infecției cu virusul SARS CoV-2, printre care: purtarea măștii astfel încât nasul și gura să fie acoperite; igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil; evitarea locurilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jurul nostru.

C. D.