Multe evenimente rutiere în Teleorman

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 70 evenimente.

58 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV -2. Un incendiu la un cuib de barză în localitatea Albești.

Un eveniment rutier, produs pe DJ503, în localitatea Botoroaga. Pompierii militari au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. Cazul a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări.

10 alte misiuni, dintre care: o intervenție în sprijinul echipajului SAJ Teleorman, opt activități de recunoaștere în Alexandria, Vitănești și Poroschia la operatori socio-economici cu aglomerări de persoane și o misiune pentru deblocarea unei uși de acces în locuință, în vederea facilitării intervenției echipajului medical la o persoană cu probleme de sănătate.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat un control, o instruire și un exercițiu de evacuare în caz de incendiu la o instituție publică din localitatea Poroschia, aplicând pentru neregulile constatate 9 avertismente.

Pompierii continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

C.D.