Multe accidente rutiere în ziua de Crăciun! Două persoane au murit

Tragedie în ziua de Crăciun. 3 accidente rutiere produse pe raza județului Teleorman. Două persoane au murit, iar 4 au ajuns la spital.

Cel mai grav dintre ele s-a petrecut pe DN 52, cel care face legătura între Alexandria și Turnu Măgurele. Din cauza neatenției, un tânăr de 24 de ani a pierdut controlul asupra autoturismului și a intrat în coliziune cu un copac, aflat pe partea stângă a direcției de deplasare.

”În urma impactului a rezultat decesul conducătorului auto și a pasagerului din stânga spate, un tânăr în vârstă de 25 de ani din Brașov, precum și rănirea gravă a unui tânăr în vârstă de 16 ani din Turnu Măgurele, pasager pe locul din dreapta față care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngriji medicale.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă, urmând a se propune soluție prin Parchet”, spune purtătorul de cuvânt al Poliției Teleorman, Teodora Dragole.

Echipele de intervenției au intervenit în cel mai scurt timp, dar din păcate impactul a fost prea puternic.

La fața locului s-a intervenit cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere, o ambulață SMURD și două ambulanțe ale Serviciului Județean.

Cei doi tineri declarați decedați de medicii de pe Ambulanțe, au fost încarcerați, aceștia fiind eliberați din caroseria deformată cu ajutorul accesoriilor de descarcerare.

Un alt accident rutier produs în ziua de Crăciun pe raza județului Teleorman a avut loc în localitatea Dudu (comuna Beciu).

La acest eveniment s-a intervenit de urgență cu o autospecială de descarcerare, o ambulanță SMURD și două ambulanțe ale Serviciului Județean Teleorman.

La sosirea echipajelor de intervenție, s-a constatat faptul că un autoturism era derapat pe marginea DJ 546, rezultând două victime, din care una, un bărbat de 33 de ani, șoferul mașinii, blocată.

Pentru scoaterea barbatului din caroseria deformată, pompierii au acționat cu ajutorul accesoriilor de descarcerare, cele două persoane fiind apoi preluate de echipajele medicale pentru a fi transportate la Spitalul Municipal Turnu Măgurele.

Cel de-al treilea accident rutier petrecut în această zi a avut loc în municipiul Roșiorii de Vede. Un tânăr a pierdut controlul volanului și s-a proptit cu autoturismul într-un copac. Din fericire pentru el a scăpat cu viață pentru că nu conducea cu vitevă.

”La sosirea echipajelor de intervenție, victima, un tânăr de 21 de ani, era ieșită din autoturism, conștientă și cooperantă. Persoana rănită a fost preluată de paramedicii SMURD și transportată la Spitalul Municipal Roșiorii de Vede”, spun pompierii teleormăneni.

Pentru a evita producerea unor noi evenimente rutiere deosebit de grave, polițiștii teleormăneni ne sfătuiesc să conducem cu prudență.

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

C. DUMITRACHE