Multe accidente, multe victime

Polițiștii din Alexandria au fost sesizați prin redirecționarea unui apel SNUAU 112 cu privire la faptul că pe DE 70, în comuna Peretu s-a produs un accident rutier.

S-a stabilit că nefericitul eveniment s-a produs pe fondul neacordării de prioritate.

”În timp ce un bărbat în vârstă de 49 ani din București conducea un autoturism pe DE 70, din direcția Craiova -București a oprit pentru a acorda prioritate de trecere unei femei în vârstă de 24 ani, din com. Peretu care se angajase în traversarea străzii , iar din sensul celalalt circula un alt autoturism condus de un bărbat în vârstă de 63 ani din comuna Ciorogârla, jud. Ilfov care a oprit pentru a acorda prioritate pietonului, acesta din urmă fiind lovit din spate de un condus de o tânără în vârstă de 27 ani din comuna Salcia, jud. Teleorman. Din cauza impactului dintre cele două autovehicule, pietenul s-a speriat și s-a întors brusc pe trecerea de pietoni, fiind acroșată cu oglinda retrovizoare stânga de autoturism ce tocmai se pusese în mișcare”, se arată într-o informare a Poliției Teleorman.

Din accident a rezultat rănirea gravă a pietonului care a fost transporat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Toate persoanele implicate în evenimentul rutier au fost testați alcooltest, rezultatele fiind negative.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”vătamare corporală din culpă”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Din păcate nu a fost singurul. Polițiștii din Turnu Măgurele au fost sesizați cu privire la faptul ca pe DN 65 A, în apropiere de comuna Salcia a avut loc un accident rutier cu victime omenești.

La fața locului s-a deplasat echipa operativa din cadrul Poliției Municipiului Turnu Măgurele care a efectuat cercetări, stabilind ca în data de 06.05.2017, ora 03.00, în timp ce un bărbat în vârstă de 33 ani din comuna Salcia, conducea un autoturism pe DN 65 A, la Km 107, având direcţia de deplasare mun. Roșiori de Vede – Turnu Măgurele, a părăsit carosabilul prin partea stângă, a lovit un mal de pământ și s-a răsturnat.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unui pasager care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicând o valoare de 0.49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunilor de conducere sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă, urmând a se propune soluție prin parchet.

C.D.