Moş Nicolae, în mijlocul elevilor de la “Nicolae Bălcescu”

După ce la primele ore ale dimineţii, Moş Nicolae şi-a terminat misiunea de împărţire a cadourilor, pentru copiii cuminţi, acesta având ceva pregătit (o nuieluşă), pentru cei care nu i-au ascultat pe părinţi, începând cu orele 10.00, moşul “a poposit ” şi pe la Liceul “Nicolae Bălcescu”. Acolo a fost întâmpinat de cei peste 60 de elevi de la toate clasele unităţii de învăţământ, care au pregătit un amplu program artistic de cântece, poezii şi colinde, cu această ocazia.
Aşa că, în prezenţa conducerii liceului, Gina Curea director prim, Mariana Bozean director adjunct, şi a celorlalte cadre didactice implicate în organizarea acestui eveniment, în sala de şedinţe a liceului, a avut loc un amplu program artistic. În deschidere elevii Ana Maria Călin şi Ştefan Stan, au prezentat legendele lui Moş Nicolae şi a lui Moş Crăciun.
Elevul Pană Alin, a recitat poezia “Colinde – Colinde”, după care a urmat un moment poetic susţinut de elevii clasei a IX-a A, pregătiţi de profesor Nicoleta Cîrnaru.
Elevii clasei a IX-a B, au pregătit un dans ritmat intitulat “Moşule ce tânăr eşti”.
Din programul dedicat acestei zile, nu au lipsit nici scenetele, adaptate cumva, zilelor nostre, “Moş Crăciun şi criza mondială”.
Programul a continuat, cu interpretarea de cântece atât în limba română, cât şi în limba engleză, de elevii, Denisa Busuioc, Ovidiu Sima. Iar spre final, dansul majoretelor Georgiana Ciobanu, Ana Maria Călin, Gabriela Mateas şi Florina Năpară, pregătite de profesor Daniela Banu, au mai încins puţin atmosfera.
Spectacolul s-a încheiat prin dansuri populare, interpretate de elevi îmbrăcaţi în costume populare şi care au fost pregătiţi de profesor Cătălin Mărunţelu.
Cu siguranţă că, astfel se acţiuni au avut loc şi la nivelul altor instituţii de învăţământ, cu ocazia deschiderii Sărbătorilor de iarnă.

M.M.

Despre autor