Monitorizarea calității aerului și alte activități

Agenția pentru Protecția Mediului Teleorman a emis în luna decembrie acte de reglementare pentru proiecte publice/private și activități cu impact semnificativ asupra mediului: 37 autorizaţii de mediu fără bilanţ de mediu; o autorizație integrată de mediu; 7 autorizații de mediu revizuite; un acord de mediu; 3 acorduri de mediu; 2 avize de mediu și a respins o solicitare acord de mediu.

APM a realizat 2 ședinţe CAT, 2 dezbateri publice și o ședință a Comitetului Special constituit pentru Planuri și Programe.

Agenția a monitorizat permanent calitatea aerului prin staţiile automate care fac parte din Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului și pentru supravegherea nivelului de zgomot ambiant a efectuat 16 măsurători pe artere de circulație, în interiorul zonelor funcționale din municipiile Alexandria și Roșiori de Vede. S-au înregistrat 9 depășiri ale valorilor limită admisibile, datorită traficului rutier.

Au fost efectuate 6 expertize fizico-chimice la probele de ape uzate prelevate de la operatorii economici care evacuează ape uzate în cursuri de apă.

La solicitarea operatorilor economici a efectuat 2 analize apă uzată, 2 analize sol și 3 analize zgomot.

Cornelia RĂDULESCU