Modul de comportare în caz de incendiu și în caz de cutremur, la persoanele cu dizabilități

Zilele trecute s-a desfășurat la sediul Asociației „Dai o șansă” Alexandria, condusă de Elena Tănase, o lecție deschisă cu tema

„Modul de comportare în caz de incendiu și în caz de cutremur, la persoanele cu dizabilități”.

Au participat copiii și tinerii speciali din asociație, alături de părinți.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență A.D.Ghica Teleorman, reprezentant de lt. col. Epure Traian Cristian și maior Dragomir Adrian, au prezentat factorii de risc în incendiu, măsurile preventive necesare pentru a preîntâmpina apariția acestuia, modul de comportare în caz de incendiu, comportamentul adecvat în caz de cutremur.

S-au prezentat spoturi audio-video și cazuri reale din activitatea ISU .

A fost o lecție utilă, cu informații necesare pentru prevenirea și apărarea de pericolele de zi cu zi, atât în caz de incendii, cât și în caz de cutremur .

Este necesară instruirea pentru a ști să ne salvăm în caz de situații extreme și pentru a acorda primul ajutor celor aflați în suferință.

Asociația „Dai o șansă” Alexandria a participat la multe acțiuni ale ISU Teleorman, care s-au bazat pe înțelegere, căldură și profesionalism.

Printr-un parteneriat comun, se vor desfasura anul viitor mai multe lecții demonstrative pentru a arăta cum se folosește corect instictorul, cum se stinge un foc și cum se acordă primul ajutor. Se are în vedere cunoașterea echipamentului și modul de funcționare a echipei de intervenții.

Cadrele militare ale ISU Teleorman au oferit dulciuri membrilor asociației, cu ocazia serbării de Sf. Nicolae.

Cornelia RĂDULESCU