Ministrul Petre Daea * „Băi, mânca-v-ar tata, nu e duminică astăzi, mă? … Hai înăuntru să mâncați și voi !”

Premierul Viorica Dăncilă și cei câțiva membri ai Guvernului care au însoțito, duminica trecută, la Alexandria, la conferința de alegeri din cadrul Organizației Județene Teleorman a Partidului Social Democrat au poposit, pentru scurt timp, la pensiunea Dârvași, din pădurea aflată în apropierea comunei Drăgănești Vlașca. Pensiunea aparține Romsilva, și se află în administrarea Ocolului Silvic Alexandria.

Câțiva dintre jurnaliștii porniți dis de dimineață spre Teleorman, pentru a participa la evenimentul de la Alexandria, au aflat, de pe surse, că delegația guvernamentală va face un popas pentru … o cafea și un pahar de apă plată la pensiunea aflată în pădurea Dârvași, din imediata apropiere a DN6 București – Alexandria. Și tot de pe surse jurnaliștii au aflat că la pensiunea Dârvași oficialii PSD vor discuta cu premierul Viorica Dăncilă despre remanierea guvernamentală și care vor fi miniștrii care vor fi schimbați.

Jurnaliștii s-au înființat imediat la poarta de intrare în curtea pensiunii din mijlocul pădurii.

Când a aflat că sunt jurnaliștii strânși la poarta pensiunii, premierul Viorica Dăncilă a ieșit, însoțită de SPP-iști și de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, pentru a-i invita în curtea vilei. „Haideți înăuntru, nu stați așa. Nu e nimic de ascuns. La Teleorman, oamenii sunt foarte primitori”, a spus Viorica Dăncilă.

În curtea pensiunii, ministrul Petre Daea, cu sufletul său bun, pe fază, ca întotdeauna, i-a laut imediat în primire pe cei câțiva jurnaliști: „Băi, mânca-v-ar tata, nu e duminică astăzi, mă? Nu e duminica de la Dumnezeu? Hai, mânca-v-ar tata, hai înăuntru să mâncați și voi”. Și, uite așa, jurnaliștii și oficialii PSD au servit împreună bunătățile oferite de organizatorii pic-nic-ului, “de foame și de poftă”, cum spune vestita reclamă TV.

De la premierul Viorica Dăncilă jurnaliștii nu aflat mare lucru, singura știre mai importantă fiind aceea că a evaluat deja 8 miniștri, unii dintre aceștia urmând a fi remaniați.

George ZAVERA