Ministerul Finanțelor Publice * Agricultorii, reducere de 10% pentru contribuțiile plătite până la 30 iunie

“Guvernul a aprobat propunerea Ministerului Finanțelor Publice de a acorda bonificații de până la 10% tuturor persoanelor care vor plăti până la data de 30 iunie impozitul pe venit și contribuțiile sociale aferente veniturilor / câștigurilor obținute în anul 2019 din activități independente, drepturi de proprietate intelectuală, cedarea folosinței bunurilor, transferul titlurilor de valoare, agricultură, silvicultură și piscicultură sau din alte categorii de venituri”, se arată în comunicatul emis de MFP. De această prevedere beneficiază și producătorii agricoli.

Termenul inițial a fost 15 martie, termen prorogat până la data de 25 mai. Ca urmare a crizei provocate de pandemia de coronavirus, Ministerul Finanțelor Publice a prelungit termenul pentru plata contribuților până data de 30 iunie.

Anul trecut au depus declaratii unice aproape un milion de romani.

Bonificația de 10 % se aplică pentru impozitul pe venit, contribuția de asigurări sociale și contribuția de asigurări sociale de sănătate, datorate pentru veniturile realizate în anul 2019, pentru care există obligația depunerii Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice.

George ZAVERA

Lasă un răspuns