Mii de baloți de furaje, mistuiți de flăcări, în Roșiorii de Vede

Aproximativ 7000 de baloți de furaje au fost mistuiți de flăcări, luni, 24 septembrie 2018, evenimentul fiind anunțat pe numărul unic de urgență 112 în jurul orelor 19:00. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”A.D. Ghica” Teleorman, mr. Gelu Dragomir, incidentul s-a petrecut pe raza municipiului Roșiorii de Vede, în gospodăria unui cetățean care locuiește în zona podulului de peste râul Bratcov.

La fața locului s-au deplasat rapid 13 pompieri din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede, care au acționat cu 4 autospeciale de stins cu apă și spumă. În sprijinul acestora a acționat și un operator economic din zonă, cu o cisternă care transporta apă.

Intervenția a fost una dificilă, din cauza vântului puternic, existând riscul extinderii flăcărilor la o casă ce se află în imediata apropiere, la aproximativ 25 de metri și la mai multe anexe.

După aproximativ o oră de luptă cu flăcările, pompierii au reușit să localizeze focul, intervenția desfășurându-se până spre orele dimineții de ieri. Pentru a preveni orice situație care ar fi putut conduce la reizbucnirea incendiului, în zonă a rămas un echipaj cu o autospecială de stingere.

Pagubele materiale se ridică la suma de 40000 de lei. Din flăcări, pompierii au reușit să salveze bunuri, constând într-un adăpost de animale, o magazie de cereale și o locuință, a căror valoare a fost estimată la peste 200000 de lei.

La fața locului s-au efectuat primele cercetări pentru stabilirea cauzei de izbucnire a incendiului, în urma cărora s-a stabilit că, cel mai probabil, incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect, aflat în apropierea depozitului de furaje.


M. MEILĂ