Micii artişti plastici din Teleorman, câştigători la Iaşi

Un număr de 49 de elevi de la Alexandria, au fost desemnaţi câştigători în cadrul unui concurs naţional de artă plastică, de la Iaşi.
Iată că, după câteva luni, zilele trecute au sosit şi rezultatele mult aşteptate, în urma desfăşurării concursului mai sus amintit.
Participarea elevilor teleormăneni, la această competiţie naţională, a fost posibilă, în urma încheierii unor parteneriate, între instituţia gazdă din localitatea Iaşi şi trei unităţi de învăţământ din Alexandria. În speţă fiind vorba despre Şcoala gimnazială “M. Viteazul”, Şcoala Nr.7, dar şi Liceul Teoretic “Constantin Noica”, ai căror elevi, au reprezentat judeţul Teleorman la acest concurs de creaţie.
Astfel, 11 elevi de la clasa a III-a ai Şcolii Nr.7, 12 elevi de la Liceul Teoretic “Constantin Noica” şi alţi 26 de elevi de la Şcoala “Mihai Viteazul”, au primit sprijinul suplimentar din partea unor cadre didactice, pentru a se putea implica într-o astfel de competiţie. Este vorba de profesorul de arte plastice Cristiana Mihaela Purcărea, în calitate de coordonator, dar şi de cadrele didactice: Amelia Martin, Ion Diaconu, Dumitra Bene, Tatiana Davidescu, Mariana Zaharia şi Florentina Dumitru, care au făcut un act de voluntariat, în vederea pregătirii acestui lot numeros de participanţi, din judeţul nostru.
În urma jurizărilor, s-au obţinut locurile I, II, III, de către elevii din Alexandria, iar pentru profesorii coordonatori, cât şi pentru echipele formate, s-au acordat certificate de voluntariat şi locul I pentru întreaga activitate.
Premiile au fost acordate în funcţie de complexitatea lucrărilor, de specificul vârstei şi au constat în diplome, dvd-uri cu acţiunea în sine şi calendare şcolare cu activităţile de peste an, care sunt programate în cadrul asociaţiei organizatoare.
Ca urmare a rezultatelor obţinute de elevii din Teleorman, organizatorii evenimentului, au făcut o invitaţie profesorului coordonator Cristiana Purcărea, la Iasi, chiar de ziua copilului, împreună cu un număr de 20 de elevi, pentru a participa la activitatea dedicată lor, copiilor din lumea întreagă, în calitate, atât de participanţi, cât şi de invitaţi ai instituţiei organizatoare.
Ţinând cont de aprecierile juriului, pentru talentul artistic şi eforturile depuse, din partea elevilor din Teleorman, aceştia şi-au manifestat dorinţa de a se implica şi în alte competiţii similare, chiar dacă premiile vin cu o oarecare întârziere.
“Pentru mine, cel mai mult contează, faptul că ne-am implicat şi că am fost sprijiniţi în munca noastră”, ne-a spus o elevă de la “Constantin Noica”.
Organizatorii acestui eveniment, de la Iaşi, au donat toate materialele trimise de elevii participanţi, dar şi o parte din suma simbolică de înscriere la concurs, căminului de bătrâni, dar şi Bisericii ,,Sfânta Paraschiva ” din Iaşi.

Mirel MANAFU