Metoda ”Accidentul” lovește din nou! 10 dosare penale înregistrate în acest an

Metoda ”Accidentul” lovește din nou. Oameni creduli se găsesc încă, iar hoții nu au nici o reținere să-i înșele.

Fiind o metodă relativ veche, locuitorii județului Teleorman încă se confruntă cu situaţii în care cetăţeni din toate categoriile, în special persoanele în vârstă, cad victime celor care se ocupă cu escrocherii comise prin metoda ,,Accidentul,, , iar de la începutul anului și până în prezent în municipiul Alexandria au fost înregistrate 10 dosare penale privind săvârșirea infracțiunilor de înșelaciune și tentativă la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, în care prejudiciul se ridică la peste 100.000 lei.

Cum acționează suspecţii?

Victima este aleasă, de cele mai multe ori, la întâmplare, prin apelarea unui post telefonic fix sau mobil. În cele mai multe cazuri, suspecţii folosesc un limbaj evoluat, comunicându-i potenţialei victime, folosindu-se de o falsă calitate, faptul că o rudă apropiată este victima unui accident de circulaţie sau este reţinută de organele de poliţie, solicitându-i acesteia sume de bani pentru acoperirea pagubelor produse cu ocazia accidentului de circulaţie, ori pentru intervenţia medicală chirurgicală, în scopul salvării presupusei victime.

După întărirea convingerii, aceştia comunică CONDIŢIILE ce trebuiesc îndeplinite în cel mai scurt timp pentru a putea intra în posesia banilor, care au ca scop salvarea presupusei victime .

Cele mai întâlnite sunt: O persoană, susţinând că este avocatul fiului familiei respective, telefonează părinţilor, iar uneori pentru credibilitate o altă persoană, plângând sau vorbind neclar, se dă drept fiul familiei. Fiul a fost implicat într-un accident rutier grav şi trebuie să plătească bani victimei, pentru a scăpa de întocmirea unui dosar penal şi de pedeapsa cu închisoarea. Altă variantă folosită este aceea prin care victimelor li se cer sume de bani pentru a plăti cauţiunea fiului reţinut de către autorităţile altui stat. Plasarea sumei de bani în anumite locuri – în parcarea din fața unor blocuri, magazine. Trimiterea unor sume de bani prin serviciile de transfer rapid, pe numele unor persoane.

ATENŢIE: Dacă primiţi un astfel de telefon, de la ,,un binevoitor” care vă pretinde bani, fie prin depunerea într-un anumit cont sau înmânarea unei alte persoane, pentru facilitarea unei intervenţii către autorităţi sau sub orice alte motive nu daţi curs unei cereri de acest tip şi nu trimiteţi bani, deoarece există riscul major să fiţi victima unei înşelăciuni!Anunțați poliția la serviciul de urgență 112!

C.D.