Mesajul Partidei Romilor “Pro- Europa” Teleorman de Ziua Minorităților Naționale

Ziua de 18 Decembrie are o simbolistica aparte pentru toate minoritatile din Romania, fiind declarata Ziua Minoritatilor Nationale, asa cum prevede Hotararea de Guvern Nr.881/1998, putand vorbi de existenta unei traditii in acest sens.

Cea mai numeroasa minoritate din judetul nostru este minoritatea roma, iar Presedintele Partidei Romilor “Pro-Europa” Teleorman, Mielu Lixandru, a dorit sa transmita un mesaj cu prilejul acestei zile: “ De ziua tuturor minoritatilor doresc sa subliniez ca diversitatea etnica, lingvistica, culturala au contribuit la dezvoltarea Romaniei ca tara multiculturala.

Din punctul nostru de vedere Romania este locul unde nu numai ca suntem acasa, ci si locul in care putem sa ne dezvoltam identitatea etnica.

In calitatea mea de presedinte al Partidei Rromilor Teleorman folosesc acest prilej pentru a adresa etniei rome si celorlalte minoritati din Romania, precum si majoritarilor, cele mai bune ganduri, sanatate si bunastare, insotite de Traditionala urare: LA MULȚI ANI!”