Medicii români, la mare căutare în Spaţiul Economic European

Serviciul European de Ocupare a Forţei de Muncă este reţeaua de cooperare destinată să faciliteze libera circulaţie a lucrătorilor în Spaţiul Economic European.
Pentru consilierea teleormănenilor care vor să muncească în Spaţiul Economic European pentru o perioadă determinată, în cadrul A.J.O.F.M Teleorman funcţionează Compartimentul EURES, în cadrul căruia se acordă o serie întreagă de facilităţi, atât angajaţilor cât şi angajatorilor. Pentru această perioadă, prin reţeaua EURES, la nivel naţional, sunt înregistrate 235 locuri de muncă vacante.
Cele mai multe dintre posturi sunt vacante în Marea Britanie. Aici oferta cuprinde un total de 71 de posturi în domeniul medical şi industrial. Dintre acestea 61 de posturi se adresează celor care doresc un loc de muncă în meseria de asistent medical, iar celelalte 10 posturi se adresează inginerilor de diverse specializări. Pentru această perioadă, ofertă bogată este şi în Franţa. Aici se caută 45 de posturi în aceleaşi domenii medical şi industrial.
În Franţa se caută 30 de medici în diverse specializări, un post de terapeut ocupaţional, două posturi de kinetoterapeut, 6 posturi sudor, 6 posturi strungar.
Iar în Irlanda sunt vacante 40 de posturi de ciontolitori de carne.
Următoarele ţări cu ofertă bogată de locuri de muncă sunt Germania cu 28 de posturi în domeniul industrial şi medical şi Austria cu 21 de posturi în domeniul construcţiilor civile.
În Norvegia, sunt vacante 10 posturi în domeniul industrial şi al serviciilor.
Ţările cu cea mai mică ofertă de locuri de muncă pentru această perioadă sunt Danemarca, Cehia şi Olanda. Aici sunt vacante patru posturi de medic specialist psihiatru, trei posturi de tehnician IT şi alte 13 posturi de ingineri în diverse specializări.

M.M.