Maximă urgență! * Fermierii trebuie să își actualizeze la primării datele privind terenurile agricole!

Au mai rămas doar câteva zile în care fermierii din sectorul vegetal și crescătorii de animale pot să-și actualizeze datele din registrul agricol existent la Primărie, în cazul terenurilor, și datele de la medicul veterinar concesionar, în cazul animalelor pentru care vor solicita în acest an subvenții de la APIA.

După cum se știe, din data de 1 martie 2021 fermierii vor depune la APIA cererile unice de plată pentru subvențiile cuvenite pentru suprafețele de teren cultivate în acest an și pentru efectivele de animale deținute în exploatațiile proprii. Conform regulamentului, din acest an, adeverința cu suprafețele cultivate și efectivele de animale pe care fermierii trebuie să o atașeze la cererea unică pentru subvențiile agricole din acest an este transmisă de către primării direct la APIA.

Până la data de 1 martie 2021, fermierii trebuie să meargă la primării și la medicul veterinar concesionar pentru actualizarea datelor cu privire la terenurile agricole și la efectivele de animale pentru care vor solicita subvenții. În cazul în care nu își vor actualiza aceste date, agricultorii pot avea probleme în ceea ce privește încasarea subvențiilor din acest an.

Adeverința cu datele din registrul agricol, adeverință care este documentul obligatoriu care trebuie atașat la cerea unică de plată, este deosebit de importantă, așa că datele cuprinse în aceasta trebuie să fie confomă cu realitatea din teren. De aceea, fermierii , conform legislației în vigoare, au obligația ca până la data de 1 martie să actualizeze la primării datele din registrul agricol și la medicul concesionar privind efectivele de animale pentru anul în curs.

George ZAVERA