Măsurile pentru pevenirea COVID 19 se păstrează pentru încă 14 zile

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Alexandria a hotărât, în ședință extraordinară, să prelungească pentru încă 14 zile măsurile restrictive.

Astfel, începand cu data de 12.01.2021 pentru o perioadă de 14 zile, respectiv 25.01.2021 inclusiv, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele începând cu vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise, cu excepția celor organizate și desfășurate potrivit pct. 2-18 din H.G. 967/2020.

Începând cu data de 12.01.2021, se interzice, pentru o perioadă de 14 zile, respectiv 25.01.2021 inclusiv, organizarea oricărui tip de eveniment/petrecere (nunți, botezuri, mese festive, aniversări și alte asemenea), în spații închise si spatii deschise , după cum urmează: saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, fără a se limita la acestea.

Începând cu data de 12.01.2021 pe raza municipiului Alexandria se interzice, pentru o perioadă de 14 zile, respectiv 25.01.2021 inclusiv,organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Începând cu data de 12.01.2021, pentru o perioadă de 14 zile, respectiv 25.01.2021 inclusiv,căsătoriile se pot celebra în fața ofițerului de stare civilă, numai la sediul primăriei, cu participarea a maxim 16 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare fizică.

Începând cu data de 12.01.2021, pentru o perioadă de 14 zile, respectiv 25.01.2021 inclusiv, cununiile religioase și botezurile se pot oficia în biserică, cu participarea a maxim 15 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

Începând cu data de 12.01.2021,pentru o perioadă de 14 zile, respectiv 25.01.2021 inclusiv, înmormântările se vor organiza în spații închise cu participarea a maxim 10 persoane și în spații deschise cu participarea a maxim 20 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare fizică.

Începând cu data de 12.01.2021, se suspendă, pentru o perioadă de 14 zile, respectiv 25.01.2021 inclusiv: activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor,cafenelelor, barurilor, cluburilor, discotecilor, în interiorul clădirilor; activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități; activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor/fast-food, cafenelelor și asimilate acestora, se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective; activitatea operatorilor în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazinouri; pe raza municipiului Alexandria se aprobăfuncționarea operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc care comercializează bilete de tip LOTO, pariuri și lozuri să fie permisă doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecție sanitare.

Toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici vor analiza posibilitatea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru.

Măsurile stabilite anterior prin hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman, altele decât cele modificate prin Hotărârea nr. 2 din 11.01.2021, rămân în vigoare.

Institutiile publice, operatorii economici si populatia de pe raza municipiului Alexandria au obligația de a urmări punerea în aplicare/respectarea măsurilor stabilite prin hotărârea mai sus-menţionată.

C. DUMITRACHE