Măsuri suplimentare pe raza județului Teleorman pentru prevenirea COVID-19

Noi măsuri luate de reprezentanții Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman pentru prevenirea răspândirii covid 19.

În funcție de rata de incidență cumulată a cazurilor pe ultimile 14 zile de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Teleorman, Comitetele locale pentru situații de urgență au obligația de a stabili, de urgență, măsuri conform HG nr. 856/14.10.2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020 precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv de a urmări punerea în aplicare/respectarea acestor măsuri.

Măsurile adoptate prin hotărârea Comitetului local pentru situații de urgență, prevăzute mai sus, vor fi luate pentru 14 zile, iar în cazul trecerii la o rată de incidență peste valorile de 1,5%, respectiv 3%, vor fi modificate/ completate corespunzător, conform prevederilor HG nr. 856/14.10.2020.

Hotărârea Comitetului local pentru situații de urgență cu măsurile stabilite va fi transmisă Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman, la Instituția Prefectului – Județul Teleorman, în termen de 2 zile de la adoptare.

Situația privind ratele de incidență cumulată a cazurilor pe ultimile 14 zile de la nivelul unităților administrativ-teritoriale va fi transmisă, zilnic, localităților, de către Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Teleorman.

Măsurile cu privire la scenariile de funcționare a școlilor vor fi stabilite de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Teleorman, conform Ordinului nr. 5487/1494/2020 al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Măsurile stabilite anterior prin hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman, cu excepția celor modificate/ completate de HG nr. 856/14.10.2020, rămân în vigoare.

C.D.