Mascaţii au luat pe sus hoţii şi tâlharii

Hoţii şi tâlharii teleormăneni au fost treziţi de mascaţi. 12 percheziţii domiciliare au avut loc ieri dimineaţă în două comune din judeţul nostru. Mascaţii au vizat mai multe persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni săvârşite cu violenţă. Oamenii legii aveau informaţii că aceştia ar avea legătură cu recentele jafuri petrecute pe raza judeţului.
Liniştea comunelor Cervenia şi Ștorobăneasa a fost tulburată de mascaţii alexăndreni. Ei au luat pe sus mai multe persoane suspecte de comiterea unor infracţiuni de furt şi tâlhărie.
”Poliţiştii de investigaţii criminale, ordine publică şi arme, explozivi şi substanţe periculoase, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, din cadrul I.P.J. Teleorman, au efectuat 12 percheziţii domiciliare pe raza localităţilor Cervenia şi Ştorobăneasa din judeţul Teleorman. Au fost vizate 11 persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de furt şi tâlhărie. Acţiunea poliţiştilor vizează identificarea şi ridicarea de mijloace de probă pentru stabilirea unei eventuale activităţi infracţionale a bănuiţilor”, se arată într-o informare a IPJ Teleorman.
Aceste acţiuni vin la doar câteva zile după ce în municipiul Alexandria au avut loc mai multe jafuri la magazine, dar şi o spargere în stil mafiot într-o comună din comuna Cervenia.
Dacă în primele cazuri a fost vorba despre persoane mascate care au intrat în magazin şi sub ameninţare au reuşit să fure câteva sute de lei, în ultimul caz a fost vorba o adevărată spargere ca-n filmele americane. Patru persoane mascate au intrat în casa unui afacerist şi sub ameninţarea armelor au reuşit să plece cu 7000 lei, peste 700 euro şi două telefoane mobile. Ca să nu fie prinşi, hoţii au purtat cagule negre.
”În data de 12 februarie 2014, în jurul orelor 4:40, poliţiştii secţiei poliţie rurală Smârdioasa au fost sesizaţi prin apel telefonic 112 de către o femeie de 54 de ani din comuna Cervenia despre faptul că în jurul orelor 3:00, persoane necunoscute au tâlhărit-o.
În baza sesizării, la faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul IPJ Teleorman. Aceştia au constatat faptul că în noaptea de 11 spre 12 februarie, în jurul orelor 3 dimineaţa, 4 persoane necunoscute, mascate, au pătruns în locuinţa familiei amplasată în centrul comunei Cervenia unde prin violenţe fizice asupra apelantei şi a soţului acesteia în vârstă de 55 ani, precum şi a soacrei, în vârstă de 75 de ani, au sustras suma de 7000 lei, 700 euro şi două telefoane mobile”, ne-a declarat Teodora Dragole, purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman.

C. DUMITRACHE