Masă rotundă, privind importanţa protejării mediului înconjurător

La Colegiul Naţional “A.D. Ghica” din Alexandria, a fost organizată ieri, o masă rotundă cu tema „Protejez mediul pentru a avea o viaţă sănătoasă”. Activitatea s-a derulat în cadrul proiectului cu titlul “Să cunoaştem şi să protejăm împreună mediul inconjurator, pentru a avea o viaţă sănătoasă”, aflat sub coordonarea profesoarei Fănica Luca.
La acţiune au fost prezenţi elevi din cadrul unităţii de învăţământ, gazdă a evenimentului, dar şi reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Teleorman.
Premergător acţiunii de la “A.D.Ghica”, tinerii implicaţi în proiect au vizitat câteva din rezervaţiile naturale ale judeţului nostru. Este vorba despre Rezervaţia naturală din pădurea Troianu, în care este protejat bujorul românesc; Rezervaţia naturală Ostrovul Gâsca din comuna Năsturelu, în care există arboretele natural de Salix alba şi Rezervaţia naturală Padurea Pojorâtele din localitatea Drăgăneşti unde este protejat şi conservat tipul de habitat natural –şleaul normal de luncă.
În urma acestor vizite, ieri, tinerii implicaţi în proiect, au prezentat imagini din vizitele realizate la rezervaţiile naturale din judeţul Teleorman, fiind un bun exemplu pentru ceilalţi tineri din judeţul nostru, care pot fi încurajaţi să surprindă imagini de pe stradă, din şcoală, liceu, campus sau imagini din călătoriile lor, care să reflecte modul în
care comunităţile locale respectă, sau nu, mediul inconjurător, imagini care vor fi
prezentate şi cu alte ocazii, în evenimente similare.

Mirel MANAFU