Marin Cune, noul prefect de Teleorman

După un an în care s-a aflat la şefia Prefecturii judeţului Teleorman, Zorinel Niculcea a revenit în corpul inspectorilor guvernamentali, funcţie pe care a deţinut-o până la numirea ca prefect, pe 8 mai anul trecut.
Aplicându-se principiul mobilităţii, pe 8 mai 2013 Zorinel Niculcea a fost înlocuit de Marin Cune, fostul şef al Cancelariei prefectului, printr-o decizie a Guvernului luată în aceeaşi zi.
Ceremonia de instalare în funcţie a noului prefect de Teleorman s-a desfăşurat sâmbătă, 11 mai 2013, în Sala mare a Palatului Administrativ, care s-a dovedit neîncăpătoare pentru toţi cei prezenţi la eveniment. Alături de directori ai instituţiilor de deconcentrate şi primari, la eveniment au participat parlamentari ai USL, precum Nicolae Mohanu, Ică Calotă şi Adrian Simionescu, dar şi liberali.
La ceremonia de instalare a luat parte şi secretarul de stat al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Cătălin Chiper, care a ţinut să-l felicite pe fostul prefect, pentru buna colaborare, şi să-i ureze succes noului reprezentant al Guvernului în teritoriu.
„Mulţumesc fostului prefect şi d-nei subprefect cu care am colaborat foarte bine în această perioadă de un an. Au fost momente grele, în care a trebuit să ne depăşim pe noi înşine de fiecare dată, au fost evenimente deosebite, au fost alegerile generale şi alegerile locale, a fost Referendumul, au fost şi alte tipuri de activităţi în zona situaţiilor de urgenţă, lucru pentru care vreau să le mulţumesc că s-au descurcat şi că totdeauna colegii de la Prefectura Teleorman au fost un sprijin real. Noul prefect nu este străin de activităţile din Prefectură absolut deloc. Domnule nou prefect, din momentul acesta, telefonul deschis 24 din 24, comunicare şi, bineînţeles, problemele trebuie să fie transmise la minister în timp util.”
Discursul lui Niculcea poate fi considerat memorabil, nu pentru conţinutul în sine, ci pentru faptul că a citat „un clasic în viaţă”, Marian Vanghelie.
„Acum vreau să citez dintr-un clasic în viaţă, domnul Marian Vanghelie, care, la un moment dat, a spus că viaţa e rotundă. Astăzi este 11 mai. Pe 11 mai anul trecut domnul ministru Dobre mă instala pe mine”.
Se pare că acest an, în care s-a aflat la conducerea Prefecturii Teleorman şi s-a confruntat cu ”situaţii de urgenţă, alegeri locale, alegeri parlamentare, Referendum, o serie întreagă de problemele din care judeţul Teleorman a ieşit destul de bine”, n-a fost unul foarte uşor pentru Zorinel Niculcea, care a concluzionat: „simt că am îmbătrânit aproape 5 ani în acest an”.
Fostul prefect a mulţumit salariaţilor instituţiei în fruntea căreia s-a aflat, directorilor de deconcentrate şi primarilor, indiferent de culoarea lor politică, cu care „am avut o colaborare bună spre foarte bună şi am foarte puţine reproşuri să vă fac. Nu ştiu dumneavoastră câte reproşuri aveţi să-mi faceţi mie.”
În finalul discursului, Zorinel Niculcea i-a urat succes urmaşului său la cârma Prefecturii, asemenea subprefectului Carmen Daniela Dan, prezentă la eveniment.
Noul numit în funcţia Prefecturii, Marin Cune, a început prin a mulţumi Guvernului şi primului ministru, Victor Ponta, iar pe directorii deconcentratelor şi pe primari i-a asigurat că va rămâne aşa cum l-au cunoscut, „omul faptelor, nu al vorbelor”.
“Cred că ar trebui să încep prin a mulţumi Guvernului şi Ministerului de Interne, să mulţumesc celor prezenţi, primarilor şi directorilor de deconcentrate, cel puţin astăzi. De mine, discutăm. Vreau să asigur directorii şi primarii că nu mă voi schimba. În activitatea mea de până acum am demonstrat că sunt omul faptelor. Vorbele nu-mi plac. Vă asigur că voi rămâne la fel. Numai fapte.”

M. Meilă