Mare atenție la buzunare, genți, portofele şi obiecte de valoare

Hoţii nu ratează nimic. O clipă de neatenţie şi te trezeşti fără geantă, portofel sau obiectele de valoare. A paţit-o o femei în vârstă de 62 ani din Turnu Măgurele.

Polițiștii din Turnu Măgurele au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 62 ani din localitate care a reclamat faptul că persoane necunoscute i-au sustras bagajele pe care le lăsase pe trotuarul din fața unui bloc din Turnu Magurele.

Persoana vătămată a declarat că a lăsat mai multe bagaje în fața blocului unde locuiește, în așteptarea unor rude, stând la câțiva metri , pe o bancă.

În urma cercetărilor, a fost identificat autorul în persoana unui bărbat în vârstă de 55 ani din municipiul Turnu Măgurele iar prejudiciul a fost recuperat și restituit părții vătămate.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de “FURT”, urmând a se propune soluție prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele.

Pentru că este perioada vacanţelor, tot mai mulţi călătoresc cu trenul. În acest sens, poliţiştii le recomandă să fie cu mare băgare de seamă la hoţii care, de regulă, folosesc numai o sacoşă sau o haină aşezate pe mână, pentru a nu putea fi observaţi atunci când sustrag din buzunare.

Nu vă faceţi „prieteni” de ocazie dintre persoanele din compartiment şi nu consumaţi băuturi sau alimente de la necunoscuţi. Acestea pot conţine somnifere şi când vă veţi trezi puteţi constata că aţi rămas fără bagaje.

Pentru a vă asigura un sejur lipsit de astfel de incidente este recomandat să vă lăsaţi lucrurile de valoare, banii şi documentele în seiful hotelului şi să nu ezitaţi să anunţaţi de îndată politia apelând numărul unic pentru urgenţe 112, în cazul în care sunteţi victime sau martori ale unor infracţiuni.

C. DUMITRACHE