Manifestare organizată de Autoritatea Electorală Permanentă-Biroul Județean Teleorman

Miercuri, 6 februarie 2019, începând cu ora 14,00, în sala de ședințe a primăriei municipiului Alexandria a avut loc o activitate dedicată Zilei Internaționale a Alegerilor.

La acțiunea organizată de Autoritatea Electorală Permanentă-Biroul Județean Teleorman au participat 50 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a de la liceele din municipiul Alexandria, însoțiți de cadre didactice.

Din anul 2005, în prima zi de joi a lunii februarie se sărbătorește Ziua Internațională a Alegerilor, marcată prin întâlniri și dezbateri cu reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale și diverse categorii de persoane cu drept de vot, pentru a conștientiza importanța votului.

George Băicoianu, economist-consilier la Autoritatea Electorală Permanentă-Biroul Județean Teleorman a evidențiat nevoia de operatori de calculator în secțiile de votare.

Au mai luat cuvântul: Chițu Gheorghe, jurist, director, Instituția Prefectului-județul Teleorman, Stoicescu Oana, profesor, inspector, Inspectoratul Școlar Județean și Anghel Livia, jurist, expert, Autoritatea Electorală Permanentă-Biroul Județean Teleorman.

În finalul activității, cei 50 de elevi au completat un test cu cinci întrebări legate de alegeri.

Cornelia RĂDULESCU