Mâine, teleormănenii vor participa la Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești

Joi, 10 octombrie, teleormănenii, asemenea românilor din întreaga țară, vor avea prilejul de a participa la ediția din acest an a “Zilei Naționale a produselor agroalimentare românești”. În organizarea Serviciului Târguri, piețe și oboare din cadrul primăriilor din cele cinci municipii și orașe teleormănene, cu sprijinul Direcției pentru Agricultură a județului Teleorman, în piețele sau în alte locații din Alexandria, Turnu Măgurele, Roșiorii de Vede, Zimnicea și Videle vor fi organizate expoziții cu produse agroalimentare, îndeosebi cu legume și fructe de sezon, dar și cu produse alimentare obținute, după rețete tradiționale, din carne și lapte. În toate piețele din județ va fi o abundență foarte mare de legume, fructe și produse tradiționale, așa încât gospodinele, și nu numai, se vor putea aproviziona cu toată gama de legume, zarzavaturi și fructe de sezon, pentru a-și asigura întregul necesar de astfel de produse pentru sezonul rece.

Vor fi prezenți producători de legume, fructe, de carne și brânzeturi, dar și apicultori din întegul județ cu produse direct de la sursă, sigure pentru sănătatea consumatorilor și de cea mai bună calitate.

Și în acest “Ziua națională a produselor agroalimentare românești” va fi marcată prin organizarea de programe și manifestări artistice, prin acțiuni educative, cu caracter social și științific, destinate promovării produselor agroalimentare românești şi câștigării încrederii consumatorului.

George ZAVERA