Mâine, 7 iunie, oraşul Videle sărbătoreşte împlinirea a 45 de ani de existenţă

A devenit deja tradiţie ca la începutul lunii iunie a fiecărui an Primăria şi Consiliul Local al oraşului Videle să organizeze manifestări cultural-artistice şi sportive la care să participe toţi localnicii, dar şi fiii acestei aşezări urbane care au ales să muncească şi să trăiască în alte zone din ţară sau din Uniunea Europeană. Sărbătorirea Zilei oraşului Videle în acest an va avea loc mâine, 7 iunie, o zi cu totul specială pentru administraţia publică, dar şi pentru membrii comunităţii locale, zi în care va fi marcată împlinirea a 45 de ani de la înfiinţarea oraşului. Cunoscut sub sintagma “oraşul petroliştilor”, Videle a primit statutul de localitate urbană în anul 1968.
Prin grija administraţiei publice locale, având în frunte pe tânărul primar Nicolae Bădănoiu, pe tot parcursul zilei de mâine vor fi derulate acţiuni culturale şi sportive, la care pot participa toţi videlenii. La Biblioteca orăşenească, cu concursul scriitorului profesor doctor Ştefan Marinescu, cadru didactic la liceul din localitate, a fost organizată o amplă expoziţie de carte, dezbaterea “Spirit şi creaţie în cultura teleormăneană” oferind prilejul pentru iubitorii de literatură din acest oraş de a dialoga cu unii dintre cei mai cunoscuţi scriitori teleormăneni. La sediul primăriei este organizată o interesantă expoziţie de pictură, iar la sala amfiteatru a Liceului Videle va avea loc un simpozion literar.
La orele după-amiezii, pe terenul sportiv din cartierul Tămăşeşti, echipele tinerilor fotbalişti din localitate se vor întrece pentru adjudecarea “Cupei Oraşului”, în aceeaşi locaţie fiind organizată şi premierea finaliştilor la întrecerile de şah, table şi rummy.
De la orele 17,00, pe platoul din faţa parcului orăşenesc, timp de două ore se va desfăşura un spectacol artistic de excepţie, pe scenă urmând să evolueze formaţii ale preşcolarilor de la Grădiniţa nr. 1 din localitate şi cele ale elevilor din unităţile de învăţământ gimnazial şi liceal din Videle. Ziua oraşului Videle va fi marcată oficial şi printr-o şedinţă festivă a Consiliului Local.
Şi în acest an, cele câteva mii de locuitori ai oraşului Videle vor avea prilejul să participe la un spectacol artistic pe cinste. Pe scena special amenajată vor evolua ansamblul artistic Burnasul,. Taraful din Videle, Emilia Ghinescu, formaţia “Sincronic 20”- Dragoş Radu, îndrăgitul interpret Alex Velea şi formaţia CONECTE-R, spectacolul urmând a fi întregit de un splendid foc de artificii.

George ZAVERA