Mai vrea un mandat

Primarul actual al municipiului reședință de județ, Alexandria, președintele Organizației județene Teleorman al Partidului Social Democrat, Victor Drăgușin, a fost îndelungul carierei sale administrative, de două ori viceprimar sub mandatul primarului Constantin Slăbescu, iar acum se află la cel de-al treilea mandat consecutiv de primar ales. Victor Drăgușin își dorește și al patrulea mandat de primar, declarând că își dorește ducerea la îndeplinire a proiectelor pe care le-a demarat. În ultimul timp mai puțin vizibil în spatial public, pe la fel și fel de evenimente, primarul Victor Drăgușin susține că se arată tot mai preoocupat de realizarea proiectelor sale în ceea ce privește modernizarea municipiului Alexandria. Primarul Drăgușin declară că se întâlnește foarte des cu secretarul de stat de la Ministerul Dezvoltării, Adrian Ionuț Gâdea, președintele Organizației județene Teleorman al Partidului Social Democrat, care a ajutat municipalitatea prin programele Programului Național de Dezvoltare Locală, dar se întâlnește cel puțin o data pe lună și cu premierul social-democrat Viorica Vasilica Dăncilă, teleormăneană de-a noastră, care și dânsa l-a ajutat în repetate rânduri.

În ceea ce privește alegerile europarlamentare pentru Parlamentul Europei, în anul în care România deține președinția Consiliului Uniunii Europene, alegeri care vor avea loc peste mai puțin de patru luni, președintele PSD Alexandria, Victor Drăgușin, aproximează că social-democrații vor obține peste 40 de procente.

Referindu-se și la alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an, Victor Drăgușin, în ciuda faptului că deja Klaus Werner Iohannis, actualul președinte, și fostul premier apolitic, Dacian Cioloș, și-au anunțat candidaturile, primarul Alexandriei susține că decizia social-democraților se află la centru. Victor Drăgușin declară că social-democrații vor face un studiu sociologic, pentru a identifica cine este cel mai bun candidat pentru Palatul Cotroceni, și în urma rezultatului acestui studiu va fi desemnat și candidatul la prezidențiale. Primarul Drăgușin declară că este luată în calcul și varianta candidaturii la prezidențiale cu candidat comun la președinție cu aliații de la guvernare de la Alianța Liberalilor și Democraților. Victor Drăgușin nu neagă însă faptul că personal, ca și toți social-democrații teleormăneni, și-ar dori ca președintele Partidului Social Democrat, Liviu Nicolae Dragnea, să candideze și să câștige alegerile prezidențiale.

Ioan DUMITRESCU