Mai puține incendii de vegetație și miriști în 2018, comparativ cu anul trecut

Incendiile de vegetație uscată și de miriști au fost o problemă cu care s-au confruntat, an de an, pompierii din cadrul ISU ”A.D. Ghica” Teleorman. În cursul acestui an, însă, până în luna august, numărul acestora a scăzut semnificativ, ca urmare a măsurilor preventive împotriva incendiilor de vegetație uscată și a acțiunilor de informare în rândul fermierilor derulate de ISU Teleorman în colaborare cu celelalte instituții abilitate cu rol în gestionarea acestor situații.

Astfel, dacă în intervalul ianuarie-august 2017 pompierii teleormăneni au intervenit pentru stingerea a 397 de incendii de vegetație uscată și miriști, în cursul acestui an, până în luna august, inclusiv, pompierii au fost solicitați la 60 astfel de intervenții, potrivit unei analize a intervențiilor privind incendiile de vegetație, prezentată de col. Manea Pompiliu, prim adjunct al inspectorului șef al ISU Teleorman, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural ce a avut loc joi, 27 septembrie 2018.

Așa cum era de așteptat, cele mai multe incendii de vegetație uscată și miriști s-au manifestat, anul acesta, în luna august. Este vorba despre 25 astfel de evenimente. Pe de altă parte, în luna august 2017, pompierii au fost solicitați pentru stingerea a 254 de incendii de vegetație uscată și miriști.

Cele mai multe incendii au declanșat din cauza jarului sau scânteilor, inclusiv a țigărilor aprinse aruncate la întâmplare.

Pentru lichidarea acestora, cele mai multe intervenții, în cursul acestui an, le-au avut pompierii din cadrul Detașamentului Alexandria. Aceștia au fost solicitați la 26 de incendii de vegetație uscată și miriști, pompierii din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele și cei din cadrul Detașamentului Zimnicea au intervenit la câte 8 astfel de evenimente, în timp ce salvatorii din cadrul Detașamentelor Roșiorii de Vede și Videle au fost solicitați pentru stingerea a câte 7 astfel de incendii.

Cele mai puține intervenții, și anume 4, le-au avut salvatorii din cadrul serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență (SVSU și SPSU).

M. MEILĂ