Mai puține accidente rutiere în 2020

Numărul accidentelor rutiere produse anul trecut au scăzut cu pestre 20 la sută. Cele mai multe accidente s-au produs având la bază abaterile comise de bicicliști, urmate de viteza neadaptată la condițiile de drum, traversarea neregulamentară a pietonilor și neacordarea de prioritate vehiculelor

În ultimele 24 de ore, polițiștii teleormăneni au fost în teren în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică, acționând pe drumurile din județ în vederea prevenirii și combaterii accidentelor de circulație.

Polițiștii rutieri au acționat în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare ale accidentelor rutiere, fiind aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au aplicat peste 40 de sancțiuni contravenționale, mai mult de jumătate dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de vitează.

Din analiza datelor statistice, se constată că, în anul 2020, numărul accidentelor grave a scăzut cu aproximativ 22% față de anul 2019. Analizând totalitatea accidentelor grave de circulație prin prisma cauzelor generatoare se constată că cele mai multe accidente s-au produs având la bază abaterile comise de bicicliști, urmate de viteza neadaptată la condițiile de drum, traversarea neregulamentară a pietonilor și neacordarea de prioritate vehiculelor.

În urma activităților desfășurate pe această linie, în anul 2020, au fost constatate 696 de infracțiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, au fost aplicate 27.746 de sancţiuni contravenţionale, fiind reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce 2.761 de permise de conducere şi retrase 1.969 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii teleormăneni atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic!

C. DUMITRACHE