Mai multe gospodării au fost inundate

Mai multe gospodării ale unor cetățeni din localitățile Zimnicea, Prundu și Videle au fost inundate. În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 23 de evenimente.

17 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

Un incendiu, izbucnit la o locuință din localitatea Spătărei, care a distrus astereala acoperișului pe circa 15 metri pătrați, o centrală electrică de încălzire și mai multe electrocasnice. Focul a fost stins în limitele găsite,cu ajutorul unei autospeciale de lucru cu apă și spumă, pompierii reușind să salveze restul casei de locuit și anexele gospodărești din imediata apropiere. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 30000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 150000 de lei. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu a reieșit faptul că evenimentul s-a produs de la un scurtcircuit la instalația electrică a centralei.

Pentru prevenirea unor situații asemănătoare, vă reamintim următoarele măsuri de prevenire a incendiilor: nu utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecție cu defecțiuni sau cu improvizații; nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat; nu suprasolicitați instalația electrică folosind mai multe aparate simultan; nu lăsați nesupravegheate aparatele electrice sub tensiune, cum ar fi: fierul de călcat, reșourile, radiatoarele și altele asemenea; instalați și utilizați aparatura electrocasnică respectând cu strictețe indicațiile producătorului ce sunt menționate în prospectul produsului; verificați periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice și luați măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate; 4 misiuni de evacuare a apei din curțile/gospodăriile unor cetățeni din localitățile Zimnicea, Prundu și Videle; o misiune de transport și prelevare probe COVID-19 împreună cu personalul

SAJ Teleorman.

C. DUMITRACHE