„Luna colecţionarului”, în atenţia Muzeului Judeţean Teleorman

„Luna colecţionarului”, este un proiect gândit şi iniţiat anul trecut şi care s-a bucurat de mare succes, atât din partea colecţionarilor, cât şi din partea publicului iubitor de astfel de evenimente. Pentru ediţia din acest an, a proiectului, care se va derula în cursul lunii octombrie, deja au început pregătirile.
Pe parcursul derulării proiectului, publicul izitator al Muzeului Judeţean Teleorman va cunoaşte preocupările colecţionarilor din judeţ, prin intermediul exponatelor cu care aceştia vor participa la acest ciclu de manifestări.
Proiectul expoziţional „Luna colecţionarului” se adresează colecţionarilor şi colecţiilor de orice fel. De la cele mai cunoscute obiecte ce sunt colecţionate (monede, timbre, cărţi poştale), până la cele mai inedite dintre ele (capace de bere, cutii de chibrituri, aparate de ras sau ambalaje de îngheţată), toate îşi pot găsi locul într-o expoziţie. Orice lucru poate fi colecţionat şi, pe baza unor criterii ştiinţifice, constituit într-o colecţie. Fiecare exponat spune o istorie, despre oamenii pe care i-a „întâlnit” şi despre timpul în care a fost creat sau pe care l-a „străbătut” de-a lungul existenţei lui.
Pentru desfăşurarea în bune condiţii a expoziţiei, calendarul de derulare a proiectului este următorul: intenţia de participare, cu completarea fişei de înscriere, data limită fiind 6 septembrie; selecţia exponatelor, în funcţie de ordinea înscrierii la proiect, a relevanţei temei şi colecţiei propuse şi a spaţiului expoziţional disponibil. Această etapă se va derula în perioada 10-20 septembrie.
În legătură cu montarea exponatelor şi realizarea expoziţiei propriu-zise, aceasta se va efectua în perioada 25-30 septembrie, iar deschiderea expoziţiei va avea loc în prima zi a lunii octombrie.
Iar publicul iubitor de astfel de evenimente, se poate delecta cu sutele de exponate până în ziua de 26 octombrie, atunci când se va închide şi expoziţia.
La ediţia din acest an a acestui eveniment, se aşteaptă ca numărul colecţionarilor participanţi să fie unul mult mai numeros, atrăgând după sine şi un public pe măsură.

Mirel MANAFU