Lună aglomerată pentru jandarmii teleormăneni

Luna mai s-a dovedit a fi una în care jandarmii teleormăneni au desfăşurat mai multe misiuni de asigurare a ordinii publice, decât în mod normal. Acest fapt s-a datorat adunărilor cu public numeros, în special spectacolelor cultural artistice, dar şi manifestărilor sportive desfăşurate în judeţul nostru.
Astfel, în cursul acestei luni, jandarmii au efectuat 11 misiuni de asigurare a ordinii publice, din care 9 la spectacole cultural artistice şi 2 la manifestări sportive.
Cele mai importante misiuni de asigurarea a ordinii publice din luna aceasta au fost: spectacolul cultural artistic desfăşurat în data de 1 Mai în Pădurea Vedea din Alexandria; sărbătorirea Zilei Independenţei României din data de 9 Mai, care s-a desfăşurat în Turnu Măgurele; Parada Europei, acţiune organizată la Zimnicea în data de 11 Mai; Festivalul Naţional de Muzică Uşoară „Primăvara în Teleorman” ce a avut loc la Alexandria pe 16 Mai.
Totodată, în perioada 20-21 mai, s-a asigurat ordinea publică la Zilele Municipiului Roşiorii de Vede, urmând ca în perioada 30 mai – 02 iunie să fie asigurate măsuri de ordine la manifestările dedicate „Serbărilor Dunării” din Turnu Măgurele.
Pentru ca aceste activităţi să se desfăşoare în condiţii optime, jandarmii au fost prezenţi atât în zona apropiată locului de desfăşurare în scopul protejării participanţilor şi menţinerea ordinii publice, cât şi în zona adiacentă desfăşurării manifestărilor, pentru prevenirea faptelor antisociale.
La aceste misiuni jandarmii au fost sprijiniţi de lucrători ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Teleorman, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman şi ai Poliţiei locale.

M. MEILĂ