Luminile de sărbătoare s-au aprins şi la Alexandria

Dacă anul trecut, în ziua de 6 decembrie, la Alexandria luminile de sărbătoare, s-au aprins în prezenţa primarului Victor Drăguşin şi a lui Liviu Nicolae Dragnea, care pe atunci ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, în acest an, la eveniment, alături de primarul Drăguşin au fost prezenţi şi demnitarii Valentin Boboc şi Florinel Dumitrescu, în calitate de deputat şi senator, dar şi europarlamentarul Viorica Dăncilă.
Mesajul acestora către reprezentanţii comunităţii locale, prezenţi la eveniment, nu a fost unul de natură politică. Pe o vreme în care vântul parcă bătea din toate părţile, mesajele primarului Drăguşin şi al eurparlamentarului Viorica Dăncilă au fost pline de căldură, aceştia urându-le alexăndrenilor “Sărbători fericită”, nu înainte de a aprinde luminile. Numărătoarea inversă, pornind de la 10, a fost efectuată de Viorica Dăncilă.
După acest moment, distracţia a luat o şi mai mare amploare, în ciuda vremii neprielnice.
Programul oferit tuturor alexăndrenilor, indiferent de vârstă, de către oficialităţile locale, a debutat în jurul orelor 16.00, atunci când pe scena ridicată în acest scop, pe platoul din faţa Casei de Cultură Alexandria, au urcat pe rând, personaje de basm şi de poveste, aceştia implicându-se în diverse jocuri educative şi anumite reprezentaţii teatrale.
A urmat apoi un spectacol de teatru şi muzică pentru copii, moment care a contribuit la formarea publicului din rândurile copiilor care s-au distrat din plin, ignorând total frigul de afară.
Cu această ocazie, copiii şi tinerii de la şcoala de dans “Domo Dance” pregătiţi de profesor Iulian Ciobanu, au făcut reprezentaţie pe ritmuri de samba, cha-cha şi rumba, în sincron şi precizie.
Octavian Broşteanu a fost o altă piesă de rezistenţă a evenimentului, acesta interpretând melodii specifice momentului, cât şi alte piese cu care ne-a încântat ori de câte ori a avut ocazia.
După aprinderea luminilor, eveniment care, după cum spuneam, în acest an s-a bucurat de prezenţa a trei demnitari, pe scenă a urcat Mihai Constantinescu. Acesta s-a aflat la Alexandria pentru a doua oară. Primul concert l-a susţinut de Ziua Copilului, pe data de 1 iunie. Şi chiar dacă gerul de afară s-a combinat cu un vântul, ducând la amplificarea stării de frig, publicul a fredonat fiecare din melodiile interpretate de Mihai Constantinescu.
La finalul întâlnirii, au urmat cunoscutele sesiuni de fotografii, atât cu cel care este considerat unul dintre cei mai iubiţi interpreţi de muzică uşoară, cât şi cu personajele care constituie simboluri ale Sărbătorilor de iarnă.

Mirel MANAFU