Ludovic Orban, în vizită, la PNL Teleorman

Ieri, 29 martie 2017, la sediul PNL Teleorman a avut loc o conferință de presă la care au participat, alături de președintele PNL Teleorman, Eugen Pârvulescu, Ludovic Orban, candidat la funcția de presedinte al PNL și Mara Calista, deputat în circumscripţia electorală nr. 36 Teleorman.

Ludovic Orban s-a aflat în vizită la Alexandria pentru a-și prezenta proiectul politic din poziția de candidat la funcția de președinte al PNL și pentru a discuta cu liderii PNL locali, turneul prin țară la filialele județene a PNL începând cu ceva timp în urmă. De altfel, Ludovic Orban a menționat că și-a propus ca în campania PNL să ajungă în fiecare județ de două ori.

”Candidez pentru a oferi Partidului Național Liberal forță și credibilitate, pentru a-i oferi identitate și caracter. Știu că dacă voi fi ales președintele PNL nu mă așteaptă o perioadă de mărire și de glorie ci, dimpotrivă, mă așteaptă o răspundere uriașă și m-așteaptă o perioadă de muncă, de efort, de implicare totală în procesul de reconstruire a PNL…”, a spus Ludovic Orban.

Primul subiect abordat de Ludovic Orban în cadrul conferinței de presă a fost unul ”de interes general, cel legat de Programul Național de Dezvoltare Locală. Până pe data de 16 martie, după cum se ştie deja, reprezentanţii administraţiei publice locale au depus proiecte pentru a obţine finanţare de la bugetul de stat, prin intermediul Ministerului Dezvoltării. Cel care împarte banii și care, să fim serioși, nu este Sevil Shhaideh, este stăpânul lui Sevil Shhaideh, respectiv rechinul roșu de Teleorman. Acești bani, care nu sunt bani lui Dragnea de acasă, sunt banii plătiți din impozite și taxe de cetățenii din România, trebuie să se întoarcă către toți cetățenii României într-o măsură relativ echilibrată.

PNL conduce administrațiile locale în 1100 de localități asigurând administrarea pentru o populație de peste o treime din populația României.

În ultimii cinci ani de zile primarii PSD au beneficiat, deși au reprezentat 40% din primarii României, de finanțări de aproape 85%. Nu mai putem accepta această discriminare a cetățenilor români și mai ales a primarilor care au fost aleși de români și care au reprezentat PNL. În acest timp îi anunț pe guvernanții care provin din județul Teleorman că suntem pregătiți să atacăm în instanță toate actele normative, adică ordinul de ministru, pe care le va emite ministrul Dezvoltării, pentru a bloca orice fel de finanțare, dacă nu este respectată legea și dacă nu există criterii obiective care să fie probate…

Vom acorda asistență juridică tuturor primarilor care au depus proiecte serioase și care corespund prevederilor legale, astfel încât să atace Ministerul Dezvoltării pentru a obține finanțarea proiectelor pe care le-au propus. Destul PSD-ul s-a jucat cu banii românilor.”

Prezentă la conferința de presă, Mara Calista a făcut câteva referiri la Legea salarizării unitare.

”Am avut un program PSD care prevedea această lege de la 1 iulie 2017. Deocamdată suntem în 29 martie. Ar trebui să se aplice de la 1 iulie ceea ce înseamnă că undeva pe la finalul lunii iunie ar trebui să fie legea gata, purtate discuțiile cu Ministeul Finanțelor și văzută clar aplicabilitatea ei de la 1 iulie 2017. Această lege va avea un impact de 32 miliarde lei, sumă care, într-o primă fază, fusese repartizată în trei ani de zile. Din păcate, în ultimele discuții pe care le-a purtat d-na ministru cu sindicatele din Sănătate, din Educație, de ordine publică, s-a ajuns la concluzia că nu se mai poate face acest proiect pe trei ani și va fi făcut pe patru ani.

Mai mult decât atât, ați văzut nemulțumirile sindicatelor, în special a celor din ordine publică care, de altfel, a și pichetat de-a lungul acestei săptămâni și chiar în urmă cu două-trei săptămâni Ministerul Muncii, tocmai în ideea în care ar fi nemulțumiți, în primul rând, că nu există o transparență…

În județul Teleorman Teodor Nițulescu nu este membru PNL

Întrebat dacă Teodor Nițulescu și-a depus candidatura pentru funcția de președintel al PNL Teleorman, Eugen Pârvulescu a spus:

”Teodor Nițulescu nu este membru al PNL. După 2014 Nițulescu nu a avut nicio adeziune la PNL. Am verificat toată baza de date și în județul Teleorman nu există Teodor Nițulescu membru de partid”.

M. MEILĂ