Ludovic Orban e încrezător că se va ajunge la un acord

Ludovic Orban, premierul României, a declarat public că blocarea planului european de relansare de către Ungaria și Polonia afectează negativ întreaga Uniune Europeană.

„Această finanțare europeană este un pilon al relansării economice și orice întârziere poate avea consecințe economice grave.”, a declarat Ludovic Orban.

Referitor la poziția Budapestei, premierul a subliniat că “este în interesul tuturor ca planul de relansare să fie adoptat cât mai rapid, deoarece fiecare cetățean ungar va beneficia de el, la fel ca fiecare cetățean din oricare altă țară.”

El a respins argumentele prezentate de Ungaria și Polonia, subliniind că “respectarea statului de drept este o garanție pentru fiecare contribuabil că banii vor fi cheltuiți corect”. Premierul a mai adăugat că în România situația este mult îmbunătățită în ce privește statul de drept.

Ludovic Orban s-a declarat încrezător că “în final se va ajunge la un acord”, subliniind că “guvernele țărilor care se opun condiționalităților trebuie să înțeleagă că este necesar să fie construită încrederea publică în acest program, care este foarte important pentru redresarea economiei întregii Europe”.

Șt. B.