Lucrări de amenajare arhitecturală și peisageră a sitului arheologic Cetatea Turnu

Municipiul Turnu Măgurele implementează în parteneriat cu Municipalitatea Pleven proiectul „Drumul Memoriei: Produse turistice transfrontaliere durabile pentru Parcul Memorial „Grivitsa” și Cetatea „Turnu Măgurele”, cod ROBG-397”, care face parte dintr-un proiect integrat de restaurare și conservare al Sitului Arheologic- Cetatea Turnu.

După etapa în care s-au executat lucrări de amenajare, consolidare, conservare și restaurare a sitului arheologic Cetatea Turnu (etapa 1- proiect „Podurile timpului: o abordare integrată pentru îmbunătățirea utilizării durabile a patrimoniului cultural transfrontalier Turnu Măgurele-Nikopole”), urmează etapa a doua, în care se vor realiza lucrări de amenajare arhitecturală și peisageră a sitului (etapa 2- proiect „Drumul Memoriei: Produse turistice transfrontaliere durabile pentru Parcul Memorial „Grivitsa” și Cetatea „Turnu Măgurele”).

Pentru execuția lucrărilor de amenajare arhitecturală și peisageră a sitului arheologic Cetatea TURNU- etapa 2, finanțate prin proiectul „Drumul Memoriei: Produse turistice transfrontaliere durabile pentru Parcul Memorial „Grivitsa” și Cetatea „Turnu Măgurele”, cod ROBG-397”, a fost încheiat contractul de lucrări nr. 14482 din 19.06.2020, prestator S.C. CIVIL DESIGN CONSTUCT SRL.

Valoarea achiziției este de 2.525.705,62 lei fără TVA, iar procedura aplicată este procedură simplificată.

Cornelia RĂDULESCU