Locuitorii Alexandriei, invitați să participe la Ziua Națională de Curățenie

Vineri, 7 septembrie 2018, începând cu ora 11,00, în sala de ședințe a Agenției pentru Protecția Mediului Teleorman va avea loc o conferință de presă organizată de mișcarea Let’s do it, România!.

Locuitorii Alexandriei sunt invitați să participe la Ziua Națională de Curățenie, care este marcată pe 15 septembrie.

Partenerii acestei acțiuni sunt: Inspectoratul de Jandarmi Județean Teleorman, Inspectoratul Școlar Județean Teleorman, Agenția pentru Protecția Mediului Teleorman, Garda de Mediu Teleorman și Primăria Alexandria.

Zonele unde se vor desfășura acțiuni de curățenie sunt zona Veterani și centura Alexandria-Poroschia (această zonă va fi curățită de voluntarii Primăriei Alexandria).

Astfel de acțiuni vor avea loc în întreaga țară pe 15 septembrie, organizatorii așteptând ca un milion de români să participe.

Conform datelor puse la dispoziție de mișcarea Let’s do it, România!, un român produce anual 254 kg de deșeuri menajere și mai puțin de 10% sunt reciclate, media UE fiind de 28%.

În fiecare an, 4,8-12,7 milioane de tone de plastic ajung în oceane, din tot plasticul produs de-a lungul timpului 9% fiind reciclat.

Cornelia RĂDULESCU