Locuință salvată de flăcări

Un incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din Turnu Măgurele amenița să se extindă și la casa de locuit aflată la mai puțin de doi metri de anexă, intervenția rapidă a pompierilor turneni salvând locuința. Evenimentul a fost anunțat pe numărul unic de urgență 112, marți, 29 ianuarie 2019, la ora 17:29, de către propritar, care locuia împreună cu mama sa, soția și doi copii, potrivit ISU Teleorman.

Ajunși la fața locului cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, pompierii militari din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele au constatat că focul se manifesta generalizat și violent la un șopron, învelit cu astereală din lemn, plăci de azbociment și tablă, pe o suprafață de cca. 160 mp. În anexă se aflau aproximativ 4 t de lemne de foc, cartoane, butoaie din lemn, materiale de uz gospodăresc, un atomizor și o drujbă.

În anexele cuprinse de flăcări se aflau și patru butelii de aragaz, însă, din fericire, pompierii au reușit să scoată la timp buteliile, din flăcări.

După aproximativ două ore și jumătate de luptă cu flăcările, pompierii au reușit să stingă incendiul, fiind salvate bunuri apreciate la suma de 60000 de lei, reprezentând locuința și mai multe materiale de uz gospodăresc.

Valoarea pagubelor a fost apreciată la suma de aproximativ 15000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că evenimentul a fost inițiat de un scurtcircuit produs la cablurile electrice de la nivelul acoperișului.

M. MEILĂ