Localele, piatra de încercare

Alegerile locale din 27 septembrie 2020 sunt piatra de încercare a partidelor, dar în același timp și barometrul alegerilor parlamentare de la iarnă. Președintele României, Klaus Werner Iohannis a cerut votul cetățenilor pentru a reconstrui România și a transmis activului de partid să fie mobilizat și să meargă în număr mare la vot, pentru că ”PSD-ul rămâne un adversar redutabil”, a spus președintele Iohannis.

Klaus Iohannis susține că majoritatea românilor cu care s-a întâlnit, i-au cerut să scape țara de PSD. ”Eu cunosc România foarte bine, îi cunosc pe români foarte bine. Credeți-mă că majoritatea întâlnirilor la care am fost, nu au fost întâlniri de partid. Au fost întâlniri cu oameni care au venit să mă salute, să îmi spună păsul lor. Și știți ce mi-au spus cel mai des? Să spun că am fost așa cum mi-au cerut. Majoritatea românilor mi-au cerut să îi scap de PSD”, a declarat președintele Klaus Werner Iohannis.

Zilele acestea, liderii liberali, senatorul Eugen Pârvulescu, președintele Organizației Județene a Partidului Național Liberal, dar și deputatul PNL Calotă Ică Florică, străbat județul în lung și în lat, căutând să convingă alegătorii că liberalii ce candidează la primării, la consiliile locale și județene, sunt cei mai buni. Liberalii nu uită cuvintele președintelui Iohannis: ”PSD este un partid redutabil”; liberalii promit ca în toamna acestui an să scoată Teleormanul de pe harta județelor roșii.

Ioan DUMITRESCU

Lasă un răspuns