Liviu Dragnea n-are casă în Brazilia

Contextul actual nu este deloc favorabil pentru Liviu Dragnea, care are deja două condamnări definitive și se află în penitenciar. El a fost condamnat la doi ani cu suspendare în dosarul fraudei de la Referendumul de suspendare al lui Traian Băsescu și la trei ani și jumătate cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Fostul lider social-democrat mai este inculpat și în dosarul TelDrum, iar din 14 ianuarie 2020 a fost pus sub urmărire penală în dosarul vizitei în SUA, la instalarea președintelui Donald Trump, pentru trafic de influență și folosirea influenței de lider de partid pentru obținerea de foloase necuvenite.

În această sarabandă de evenimente, a trecut aproape neobservată clasarea, la 5 ianuarie a.c., a dosarului “Brazilia”, în care Dragnea era inculpat pentru spălare de bani, fiind acuzat că și-a cumpărat prin intermediari o proprietate pe malul Atlanticului, la Fortaleza, în Brazilia.

În acest dosar, DNA s-a sesizat din oficiu, după apariția pe platforma riseproject.ro a unei anchete jurnalistice cu privire la această achiziție, în care mai erau implicate persoane din anturajul lui Liviu Dragnea. După aproape 5 ani de cercetări au fost epuizate toate mijloacele probatorii și procurorii au concluzionat că “nu au rezultat probe certe și suficiente pentru a dovedi dincolo de orice îndoială rezonabilă că faptele pretins a fi savărșite întrunesc condițiile de tipicitate ale infracțiunilor de corupție investigate”.

Prin urmare, acuzația că Liviu Dragnea și-ar fi cumpărat o vilă prin interpuși pe țărmul Oceanului Atlantic, la Fortaleza, în Brazilia, cade, iar dosarul este clasat. Dar nu numai din lipsă de probe, ci și pentru că unele fapte s-au prescris, chiar dacă au existat.

Șt.B.