Liviu Dragnea îşi vede visul cu ochii? Preşedinţii de consilii judeţene şi primarii vor avea salarii mai mari

În luna septembrie vicepremierul Liviu Dragnea le-a promis aleşilor locali că le va majora salariile, dar n-a reuşit să-şi convingă colegii din Guvern să introducă promisiunea în proiectul bugetului de stat pe 2014.
La momentul respectiv Dragnea îşi exprima „speranţa ca cel puţin un parlamentar sau un grup de parlamentari vor face acest amendament la legea bugetului de stat. Pentru că surse financiare sunt sigur că se găsesc”.
Şi premoniţia sa s-a dovedit a fi valabilă. Nu unul, ci un grup de parlamentari a iniţiat un proiect de lege care modifică OUG nr. 84/2012 privind stabilirea salariilor personalului din sectorul bugetar.
Joi, 27 noiembrie, senatorii au adoptat acest proiect de lege care prevede majorarea indemnizaţiilor primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene. Dacă legea va fi aplicată, cel mai mare salariu din administraţia locală îl va avea primarul general al Capitalei, 7.643 lei, urmat de viceprimarul general al Capitalei – 6.380 lei. Preşedinţii de consilii judeţene ar ajunge la 6.612 lei iar vicepreşedinţii la 5.941 lei.
Primarii de municipii vor câştiga 6.333 lei pe lună în timp ce primarii de oraş vor încasa 4.909 lei iar cei de comună 3.600 lei.
Deşi au fost voci, inclusiv din rândul USL, care s-au împotrivit adoptării proiectului de act normativ, acesta a trecut de Senat. Dar nu se poate spune că Dragnea şi-a văzut visul cu ochii pentru că proiectul de lege va trebui să treacă şi prin Camera Deputaţilor, care este camera decizională. Iar cum Guvernul se opune în continuare adoptării proiectului rămâne de văzut cum se vor încheia lucrurile.
Nu facem alt comentariu la această ştire decât să amintim faptul că un profesor debutant, aflat în aceeaşi categorie de bugetari primeşte, deocamdată, doar 800 de lei.

Şt. B.