Liceul teoretic “Alexandru Ioan Cuza”, la ceas aniversar

Ziua de 24 ianuarie este ziua în care toţi românii îşi amintesc cu emoţie şi mândrie de măreţul act al Unirii Principatelor Române, eveniment care a avut o mare contribuţie la formarea temeliei statului român modern. Însă pentru profesorii şi elevii Liceului teoretic “Alexandru Ioan Cuza”, ziua de 24 ianuarie are o dublă însemnătate pentru că la această dată este serbată şi ziua liceului.
În acest an, instituţia marchează 94 de ani de activitate, ocazie cu prilejul căreia în prima parte a zilei la parterul şi etajul I al liceului au fost organizate ateliere de lucru în cadrul cărora elevii conduşi de cadrele lor didactice au prezentat câte un program, fiecare în funcţie de tematică.
Momentul aniversar fiind marcat în amfiteatrul instituţiei, acolo unde s-au reîntâlnit actualii profesori, cu foşti elevi, foşti dascăli, reprezentanţi ai altor unităţi de învăţământ dar şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman alături de şefa instituţiei Valeria Gherghe.
Aici a fost prezent şi Ştefan Tăbăcitu, administratorul municipiului Alexandria, cel care vizibil emoţionat de organizarea evenimentului de la “Cuza”, i-a felicitat pe profesori pentru felul în care şi-au practicat meseria care din punctul de vedere al domniei sale se face din pasiune ci nu pentru bani, dovadă fiind rezultatele deosebite la învăţătură obţinute aici, de generaţiile de elevi. În consecinţă, cei care nu practică din pasiune meseria de dascăl, nu au ce căuta la catedră.
Spre finalul discursului său reprezentantul administraţiei locale a asigurat totodată conducerea liceului de tot sprijinul în caz de necesitate.
Florin Stănoiu, şeful instituţie gazdă a evenimentului, a vorbit despre activitatea profesorilor, rezultatele obţinute de elevi de-a lungul anilor, rezultate care au ridicat liceul pe podium printre cele mai bune licee din judeţul Teleorman, punctând aici şi alte aspecte ale activităţilor didactice desfăşurate.
Din partea ISJ Teleorman, inspectorul de specialitate Elena Şuică, ca fostă elevă a liceului şi ulterior profesor al acestei unităţi de învăţământ şi-a găsit cu greu cuvintele atunci când a trebuit să vorbească despre colegi, atât din postura de fost elev, cât şi din postura de fost profesor al liceului, aceasta subliniind faptul că, colaborarea ISJ cu liceul “Cuza” a fost şi este una excelentă.
Şi pentru că ieri a fost o zi de mare încărcătură emoţională, urările au fost de sănătate, bucurii, împlinirea dorinţelor şi mult succes în continuare.
Spre finalul discursurilor, despre însemnătatea zilei de 24 ianuarie a vorbit Elena Pâsălău profesor de istorie.
Prima parte a programului dedicat acestei zile, s-a încheiat prin discuţiile libere purtate între profesori şi elevi şi nu în ultimul rând sesiunea de fotografii.
Cea de a doua parte a evenimentului, a continuat începând cu orele 16.00, într-o altă locaţie, acolo unde s-a desfăşurat un spectacol, cu diverse momente artistice şi dansuri.

M.M.