Liceenii din Alexandria au sărbătorit ZIUA ABSOLVENTULUI

Emoții, lacrimi de fericire și tristețe deopotrivă și speranțe mari pentru viitor. Pe toate le-au trăit la intensitate maximă absolvenții de liceu din Alexandria. Aceștia și-au luat lua “La revedere!”, în mod oficial, de la anii de liceu, în evenimentul devenit deja tradiție “Ziua absolventului”.

”Așa cum ne-am obisnuit deja, luna mai a fiecarui an este una specială pentru absolvenții liceelor din municipiul nostru. Îmbrăcați în robe, elevii celor șase licee din Alexandria au mărșăluit pe străzile din Alexandria, de la liceele la care învațau, către Parcul Pădurea Vedea, unde părinții, bunicii și prietenii le-au fost alături într-una dintre cele mai emoționante zile din viața unui elev”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Alexandria.

Zi plină de emoții pentru cei 845 de absolvenți de liceu din Alexandria. Elevii din ani terminali au fost sărbătoriți, astăzi, în prezența profesorilor, a familiei și a prietenilor, într-o atmosferă de sărbătoare. Veseli, dar și cu o uşoară nostalgie la gândul celor patru ani de liceu, adolescenții și-au făcut apariția în Parcul Pădurea Vedea din Alexandria îmbrăcați în robe.

Șefii de promoție au primit diplome și flori din partea viceprimarul municipiului Alexandria, Ene Ionela.

– Spătaru Tiberiu din cadrul Liceului Tehnologic Nr. 1;

– Filip Lucan Vanesa și Stoican Ștefan din cadrul Liceului Teoretic “Alexandru Ghica”;

– Cartojanu Marian Alexandru din cadrul Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu”;

– Surdu Diana Ștefania și Bîrcă Daniela Isabela din cadrul Colegiului Naţional Pedagogic “Mircea Scarlat”;

– Cioboată Cristina Daria și Moțoi Neaga Maria Alexia din cadrul Colegiului Naţional “Alexandru Ioan Cuza” și

– Marinescu Marius Cristian din cadrul Liceului Teoretic “Constantin Noica”.

Ziua de astăzi a fost încărcată cu momente frumoase și mari emoții, o zi ce va rămâne cu certitudine în inimile și în mintea tinerilor pentru totdeauna, la fel ca întregii ani de liceu.

Pentru absolvenții de clasa a XII-a urmează două etape foarte importante – bacalaureatul și admiterea la facultate. Cei mai mulți dintre elevii prezenți la eveniment au speranța că vor trece cu brio peste ambele examene.

Momentul emoționant s-a încheiat cu tradiționala aruncare a tocilor în aer.

Claudiu DUMITRACHE