Liberalii şi-au refăcut tandemul de la conducerea Primăriei Alexandria

Vacantarea unui loc în Consiliul Local al municipiului Alexandria, după ce viceprimarul Ică-Florică Calotă a câştigat un mandat de deputat, a impus validarea mandatului unui consilier ales în locul fostului viceprimar.
Acest lucru s-a petrecut ieri, când consilierii locali s-au întâlnit în cadrul unei şedinţe extraordinare la care au participat şi parlamentarii Ică-Florică Calotă şi Valentin Boboc şi secretarul de stat, Marian Pinţur.
Pe lângă validarea mandatului unui consilier local, şedinţa a mai avut pe ordinea zi două proiecte de hotărâre.
Înainte de a trece în ordinea de zi propriu zisă, aleşii locali au ales un nou preşedinte de şedinţă pentru următoarele trei luni.
Singura propunere în acest sens a fost, se pare, pe placul tuturor, atâta timp cât cel nominalizat, viceprimarul Dan Popescu a fost votat de toţi consilierii locali prezenţi la şedinţă.
În unanimitate, pentru funcţia de consilier local, a fost validat şi Eduard Laurenţiu Oprea, care a depus jurământul, cu mâna pe Constituţie şi pe Biblie.
Odată validat mandatul de consilier, aleşii locali au trecut la următorul punct de pe ordinea de zi şi anume alegerea unui viceprimar al municipiului Alexandria, funcţie rămasă vacantă prin alegerea lui Ică-Flociră Calotă ca deputat.
Pentru această funcţie au fost două propuneri. Prima dintre ele a fost făcută de viceprimarul Dan Popescu, care l-a nominalizat pe proaspătul consilier ales, Eduard Oprea.
Cea de-a doua propunere a venit din partea unui consilier local pedelist, Florin Titirişcă, a cărui nominalizare, în persoana Iulianei Stancu, a născut oarece discuţii legate de faptul că aceasta este absentă de la şedinţă şi nu se ştie dacă va accepta sau nu această calitate.
Deşi din punct de vedere legal propunerea putea fi supusă la vot, această nominalizare n-a fost agreată de ceilalţi consilieri locali care l-au votat pe fostul purtător de cuvânt al Prefecturii, nou alesul consilier local, Eduard Oprea.
În încheierea şedinţei, acesta a ţinut să mulţumească tuturor celor care l-au votat.
„Mulţumesc pentru încrederea acordată astăzi. Pentru mine este un lucru foarte important ce s-a întâmplat astăzi, de aceea vă asigur de toată responsabilitatea care pot s-o dau acestei funcţii, o voi trata cu seriozitate maximă şi sper să fim o echipă
completă”.

M. MEILĂ