Liberalii în timp de criză

Președintele Klaus Werner Iohannis a declarat că unii au înțeles greșit că starea de alertă înseamnă relaxare totală. Președintele Iohannis s-a întâlnit într-o ședință cu premierul, vicepremierul și mai mulți miniștri implicați în gestionarea crizei cu coronavirus. Cu acest prilej președintele Iohannis a declarat: ”În această scurtă perioadă am văzut mulți români care respectă în continuare regulile, care poartă măști de protecție și mențin distanțarea socială. Autoritățile au luat măsurile necesare pentru a proteja sănătatea oamenilor. Din păcate au fost și exemple negative. Unii au înțeles complet greșit că starea de alertă înseamnă relaxare totală. Virusul e încă printre noi.” Președintele a mai spus că dacă regulile vor fi încălcate, ne vom îndrepta către un nou val de îmbolnăviri. Președintele a făcut apel la autoritățile locale să își asume un rol mai ferm în gestionarea crizei. ”Au fost două luni foarte grele pentru toți. Ar fi dramatic să le compromitem tocmai acum”, a mai spus președintele Iohannis.

La rândul său senatorul Eugen Pârvulescu, care a stat și dânsul în izolare la domiciliu, președintele Organizației Județene Teleorman a Partidului Național Liberal, declară că ce e mai greu nu a trecut. Uniunea Europeană anunță un nou val de coronavirus, chiar dacă primul nu a trecut. Senatorul Eugen Pârvulescu, ca și președintele Iohannis, spune că virusul este printre noi, și dacă nu vom respecta măsurile impuse de autorități, vom avea și mai multe îmbolnăviri și decese datorate virusului ucigaș. Trebuie să fim atenți la măsurile de relaxare oferite de starea de alertă.

În altă ordine de idei, senatorul Eugen Pârvulescu vine și cu o veste bună pentru pensionari: din luna septembrie pensile se vor mări conform legii. Greu de crezut că este posibil ca pensile să fie mărite cu 40 %, dar măcar zece, douăzeci de procente tot ar fi bune pentru pensionari.

Ioan DUMITRESCU

Lasă un răspuns