Lecții de prim ajutor, predate copiilor din cadrul Școlii Gimnaziale Brânceni

Copiii din cadrul Școlii Gimnaziale din localitatea Brânceni au participat miercuri, 26 septembrie 2018, la o activitate care s-a dovedit captivantă pentru micuții dornici de a învăța lucruri noi. La solicitarea cadrelor didactice ale unităii de învățământ, personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman a participat la o activitate de pregătire a copiilor în domeniul acordării primului ajutor.

Cei care i-au învățat pe cei mici cum să reacționeze în cazul în care observă că o persoană are nevoie de ajutor, concret, suportul vital de bază și dezobstrucția căilor aeriene, au fost plt. maj. Bunea Daniela, asistent coordonator S.M.U.R.D în cadrul unității noastre și plt. adj. Rizea Florin. De asemenea, aceștia i-au învățat și cum să anunțe evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Copiii s-au bucurat să fie alături de salvatori, să învețe câteva lucruri practice de la ei și să afle cât mai multe informații din domeniul prevenirii situațiilor de urgență.

M. MEILĂ