Lecţie de sănătate pentru copiii din Alexandria

Copiii din Alexandria au participat la o lecție de sănătate, în cadrul Orășelului sănătății pentru copii.

Cel mai mare parc din Alexandria s-a transformat în Orășelul sănătății pentru copii, un loc special în care cei mici au primit sfaturi utile despre sănătatea și siguranța lor.

Alături de cei mici au fost și reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Ugență și ai Poliției de proximitate. Aceștia le-au explicat copiilor, pe înțelesul lor, ce trebuie să facă în anumite situații critice.

Jocurile şi activităţile pregătite și atât de frumos desfășurate în parcul orașului au oferit posibilitatea de a înţelege modul cum funcţionează cel mai bine organismul uman şi cum se poate trăi mai sănătos. Accesul micuţilor la “activităţi” a fost gratuit, pe baza unui «carnet» primit la intrarea în orăşel. În ordine și frumos disciplinați, copiii au mers la fiecare post amplasat, s-au jucat și au învățat anumite conduite și deprinderi, urmând ca la final să ia decizii singuri în privinţa trăirii unui stil de viaţă sănătos, așa cum ei trebuie să învețe încă de la o vârstă fragedă.

Sfaturile adulților nu au rămas, se pare, fără ecou, pentru că cei mici au învățat lucruri importante despre sănătatea lor, chiar dacă, recunosc, nu le respectă cu strictețe în viața de zi cu zi.

Orășelul sănătății pentru copii a fost organizat în colaborare cu Asociația Exploratori pentru viitor cu sprijinul autorităților locale din Alexandria.

C. DUMITRACHE