Lansarea Strategiei pentru Digitalizarea Educației din România 2021-2027- SMART-Edu

Ministerul Educației și Cercetării a lansat vineri, 20 noiembrie 2020, primul eveniment care deschide consultarea publică pentru elaborarea Strategiei pentru Digitalizarea Educației din România 2021-2027- SMART-Edu.

Ministerul dorește ca această strategie să devină un proiect de țară, proiect de care va depinde viitorul educației în România, care se va regăsi distinct în bugetul Ministerului Educației.

Au fost invitate companiile din mediul privat, organizațiile neguvernamentale, reprezentanții industriilor și ai companiilor, precum și stakeholderii să contribuie la transformarea de paradigmă propusă de Ministerul Educației și Cercetării: Școala SMART- Școală Modernă, Accesibilă, Bazată pe Resurse și Tehnologii digitale.

Prin intermediul acestei strategii de digitalizare, Ministerul Educației și Cercetării a propus un apel la acțiune pentru o cooperare mai strânsă a tuturor factorilor interesați, pornind de la următoarele priorități: Accesibilitate, Conectivitate, Comunitate, Ecosistem educațional digital, Inovare și Sustenabilitate.

Totodată, vor fi constituite grupuri de lucru în vederea elaborării strategiei.

Evenimentul de vineri, 20 noiembrie, a fost transmis live pe platformele social media utilizate de MEC (pagina de Facebook și canalul de YouTube), începând cu ora 11.30, precum și pe pagina de Facebook a partenerilor media- Financial Intelligence, care au asigurat și moderarea.

Cornelia RĂDULESCU

Lasă un răspuns