Lansarea oficială a campaniei de informare, conștientizare și promovare a proiectului CALIFICAS s-a încheiat

Lansarea oficială a campaniei de informare, conștientizare și promovare a proiectului CALIFICAS a avut loc miercuri, 12 septembrie 2018, în amfiteatrul Colegiului Național ”Al. I. Cuza” din Alexandria. La evenimentul ce a început la ora 11:00 au luat parte reprezentanți ai administrației județene și locale, printre care: Dănuț Cristescu- președinte Consiliului Județean Teleorman, Ioan Augustin – viceprimar al municipiului Alexandria, George Chițu-șeful cancelariei prefectului județului Teleorman.

În sală au mai fost prezenți și reprezentanți ai instituțiilor partenere în derularea proiectului: Mirela Soare – director Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Teleorman (CJRAE), Carmen Barbu – consilier, Iulian Cristache- președintele Federației Județene a Asociației de Părinți Teleorman, Oana Ioan – din partea Agenției Naționale Antidrog, Loredana Toc – preşedintele Comitetului Local al Cercetaşilor de la Alexandria, Monica Coman inspector școlar general adjunct și directori ai unităților de învățământ partenere.

Nu în ultimul rând, la evenimentul de lansare a proiectului a fost prezent Sorin Sferle, președintele Asociației de prietenie Româno-Franceză ROMFRA, Sorin Sferle, ROMFRA fiind beneficiarul acestui proiect.

La nivelul județului Teleorman, în perioada 24 mai-24 octombrie 2018, 24 de elevi ai Colegiului Național ,,Alexandru Ioan Cuza’’ Alexandria, coordonați de profesorii Gherghe Valeria și Aliu Felicia Rodica implementează o campanie de informare, conștientizare și promovare a beneficiilor aduse comunității locale de proiectul cu finanțare europeană-,,CALIFICAS”, în cadrul concursului național pentru liceeni -ediția a XI-a EUROSCOLA.

Campania se desfășoară sub titlul EU4RGROWTH- Europe Helps us Grow- Europa ne ajută să ne dezvoltăm.

Despre activitățile derulate de cei 24 de elevi în timpul campaniei de informare a proiectului a vorbit inspectorul școlar general al ISJ Teleorman, Valeria Gherghe.

”Am avut o serie de activitți de informare, de conștientizare a beneficiilor unui proiect european. Vor începe alte activități. Printre acestea se numără și un concurs național la care Colegiul Cuza participă pentru a treia oară. Celelalte dăți am fost câștigători. Ne dorim, sperăm să câștigăm și de această dată”, a spus Valeria Gherghe.

Toți cei implicați în derularea proiectului au fost felicitați de Dănuț Cristescu, președintele CJ Teleorman și de Ioan Augustin, viceprimar al municipiului Alexandria.

Dănuț Cristescu s-a adresat celor 24 de elevi care, după cum afirma președintele CJ Teleorman, vor merge la Parlamentul European.

”Sunt convins că dacă veți merge acolo veți veni cu informații foarte importante și cu un bagaj de cunoștințe foarte mare… Mi-aș dori ca fiecare dintre voi să vină cu un bagaj suplimentar de cunoștințe, având în vedere că și administrația publică și-ar dori pe viitor să aibă tineri în administrație și să poată să beneficieze de cunoștințele dvs. suplimentare.

Ne dorim să facem un parteneriat în sensul că aș dori să avem cât mai mulți elevi și stundeți care pot să participe efectiv și să sprijine angajații din cadrul CJ Teleorman sau din cadrul primăriilor, în derularea proiectelor eruopene și totodată să și învețe pentru perioada următoare cum se implementează aceste proiecte, care nu sunt deloc ușoare…”, a spus Dănuț Cristescu.

Ioan Augustin i-a felicitat pe elevi, ”în primul rând pentru că dau dovadă de maturitate” și pentru că se implică în aceste proiecte, ”proiecte care vă aduc vouă, dar și nouă, plus valoare, prin faptul că învățați cum se scrie un proiect, cum să relaționați cu instituțiile implicate, prin faptul că relaționați cu un ONG și știți ce înseamnă asta, parteneri sau chiar beneficiari în mod direct…”.

Parlamentul European a creat programul Euroscola pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeană și pentru a promova participarea lor la construcția uniunii europene. Programul reunește periodic elevi de liceu din 28 de state membre, oferindu-le ocazia de a afla, printre altele, cum funcționează Parlamentul European.

M. MEILĂ