La Târgul Biofach, din Germania, interes deosebit pentru produsele bio din România

România a obţinut statutul de “Ţara Anului” la târgul Biofach, care se desfăşoară în perioada 13-16 februarie 2013 la Nurnberg, în Germania. La această manifestare expoziţională a producătorilor bio ţara noastră este prezentă cu 55 de expozanţi.
“România şi-a manifestat dorinţa şi a fost desemnată “Ţara Anului” la cel mai mare târg destinat agriculturii ecologice din lume şi participă cu 55 de expozanţi, patru asociaţii din domeniu şi trei organisme de control. Vor exista şi concursuri care arată calitatea vinurilor şi există şanse ca România să câştige anumite competiţii, iar vinurile româneşti să fie medaliate”, a declarat ministrul Daniel Constantin.
Suprafaţa pe care expune România la Biofach se ridică la 630 de metri pătraţi. Deschiderea oficială a târgului a avut loc ieri, 13 februarie, în prezenţa ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, şi a oficialităţilor germane, Pavilionul României atrăgând deja un foarte mare număr de vizitatori. Azi şi mâine, 14 şi 15 februarie 2013, vor avea loc mai multe conferinţe şi dezbateri privind viitorul agriculturii ecologice şi avantajele consumului de alimente bio. La târgul Biofach şi-au anunţat prezenţa şi premierul Victor Ponta, precum şi alţi oficiali din România, miniştri ai agriculturii din statele comunitare. Participă, de asemenea, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, reprezentanţi ai Federaţiei Internaţionale a Mişcării pentru Agricultură Ecologică (IFOAM) şi ai Organizaţiei Europene a Producătorilor Agricoli COPA-COGECA.

George ZAVERA