La sfârşit de an, consilierii locali au căzut la „pace”

Apropierea sărbătorilor de Crăciun i-a îmbunat şi pe consilierii locali alexăndreni. Obişnuiţi cu o opoziţie „vorbăreaţă” şi vehementă, ori de câte ori cei de la putere, în speţă consilierii din USL aveau iniţiative care ridicau semne de întrebare, consilierii opoziţiei pare că s-au săturat de ceartă şi contradicţii şi au lăsat „ciocu’ mic”.
Penultima şedinţă de Consiliu Local din acest an a fost motiv de împăcare pentru aleşii locali alexăndreni. Edilul-şef al municipiului, Victor Drăguşin le-a pregătit acestora o surpriză pentru a mai dezmorţii puţin „tensiunea” din sala de şedinţă. Corul ”Armonia” al Catedralei Sfântul Alexandru i-a colindat pe consilierii şi le-au urat să trăiască mulţi ani.
Cum şedinţa a început în spirit de sărbătoare era normal ca aceasta să continue în această direcţie. Aşa că cele 27 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi au trecut fără certuri şi contradicţii, cele mai multe chiar cu unanimitate de voturi.
Şi cum ”opozanţii” nu au avut multe de comentat, şedinţa s-a terminat, în ciuda numărului mare de proiecte într-un timp „suspect” de scurt.
Iubitorii ”sportului alb” vor avea unde să-şi dezmorţească picioarele. Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru obiectivul de investiţii „Amenajare terenuri tenis Pădurea Vedea”.
Şi tinerii care locuiesc într-o locuinţă ANL au motive de bucurie. În ultima şedinţă de Consiliu Local a fost aprobat Regulamentului de vânzare a locuinţelor construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, aflate pe raza municipiului Alexandria.
O altă veste bună îi vizează tot pe tinerii alexăndreni care n-au o locuinţă şi speră la o casă de la ANL.
Consilierii au aprobat criteriilor de repartizare a locuinţelor din cadrul “Programului de construcţii locuinţe pentru tineret” destinate închirierii, în vederea întocmirii listei de priorităţi.
La finalul şedinţei, toţi consilierii au primit câte un cadou din partea Primăriei Alexandria şi au ciocnit o cupă de şampanie împreună cu edilul-şef.
Ultima şedinţă de Consiliu Local din acest an va avea loc pe data de 30 decembrie.

C. DUMITRACHE