La sediul “Catalactica”, simpozion „in memoriam Mihai Eminescu”

Conform programului în prealabil stabilit, miercuri 15 ianuarie 2014, Asociaţia pentru Promovare şi Dezvoltarea Socio-Economică “Catalactica”, a organizat o sesiune de comunicări ştiinţifice sub titulatura “EMINEŞCIANA – CATALACTICA”. În acest an, evenimentul s-a bucurat de cea de a V-a sa ediţie.
Şi pentru că a fost vorba despre Eminescu, la sediul asociaţiei, au fost expuse o serie întreagă de lucrări tematice de grafică, realizate de graficianul teleormănean Mihai Cătrună, dar şi alte materiale despre Eminescu, care aparţin mai multor colecţionari autohtoni. Tot cu această ocazie alături de grafica lui Mihai Cătrună au fost expuse şi alte lucrări realizate de talentata Laura Culce studentă la Facultatea de Arte Plastice, cea care a contribuit la realizarea frescei din foaierul Primăriei Alexandria.
În cadrul evenimentului de la “Catalactica” s-a derulat şi simpozionul naţional “In memoriam – Mihai Eminescu” simpozion organizat de asociaţie în parteneriat cu Liceul Teoretic “Al. I. Cuza”. Aici a fost prezent un grup de elevi din partea unităţii de învăţământ menţionate, însoţit de cadrele didactice Florina Vasilescu şi Felicia Aliu.
Atmosfera tipic eminesciană a fost pusă în evidenţă de programul pregătit de cele doua profesoare şi care a fost prezentat de elevii talentaţi Beatrice Olteanu şi Andreea Căluş de la clasa a X-a G, Livia Dumitru, Daniela Prisăcariu, Tania Socol de la clasa a IX-a F, Andreea Rotaru, Cătalin Boje şi Marius Stoian de la clasa a IX-a D.
Programul dedicat acestui moment s-a încheiat prin evoluţia trupei de teatru “Deliormanul” a Asociaţiei “Catalactica”, coordonată de profesor Şefan Vătămanu.

M.M.